Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Häcken ställer in matchen mot Norrköping efter coronafall

BK Häcken skulle ha mött IFK Norrköping under lördagen. Den matchen ställs nu in efter ett bekräftat fall av covid-19 i BK Häcken.

BK Häcken har redan mött IF Elfsborg och Norrby IF under försäsongen. Lagets tredje träningsmatch skulle ha spelats under lördagen borta mot IFK Norrköping.

Så blir det dock inte. Mötet mellan de två allsvenska klubbarna ställs in. Orsaken är ett bekräftat fall av covid-19 i BK Häcken.

– Vi går inte ut med specifika namn, säger sportchef Martin Ericsson och fortsätter:

– Vi försöker vara så ansvarsfulla vi kan vara. Vi bedömde nu att det skulle vara en onödig risk och tog det här beslutet i samråd med det medicinska teamet.

Ni hade inga bekräftade fall av covid-19 förra säsongen?

– Det stämmer.

BK Häcken saknade hela 13 spelare på fredagens träning. Antingen på grund av skada eller sjukdom.

Peter Abrahamsson, Pontus Dahlberg, Jonathan Rasheed, Godswill Ekpolo, Rasmus Lindgren, Johan Hammar, Martin Olsson, Erik Friberg, Patrik Wålemark, Samir Maarouf, Daleho Irandust, Jasse Tuominen och Bénie Traore.

– Vi har en stor andel skavanker nu och har haft det så under hela januari med lite manfall. Vi är väldigt noggranna nu och vid minsta symptom så stannar man ju hemma nu. I vanliga fall hade ju många kört men under dessa tider får man vara mer ansvarsfull, säger Martin Ericsson.

Tränaren Andreas Alm om vad laget gör istället för att spela match under lördagen:

– Vi tränar!

Hur mycket påverkar det att ha 13 spelare borta?

– Den här och förra säsongen är som de är. Det är inte så mycket att fundera på dag till dag. Jag tycker att de som tränar gör det riktigt bra. Det är det som mer blir grejen. Sedan får vi se vad vi står och vad vi har haft för försäsong när vi kommer till tävlingsmatcherna.

Kan ni göra sakerna som ni vill göra?

– Vi hade gjort annorlunda om vi hade varit ett annat numerär, så är det. Men man måste vara väldigt stelbent om man inte kan lösa det.

Är du orolig att det ska komma någon ny coronavåg inför tävlingsmatcherna?

– Jag är väldigt dålig på att vara orolig. Jag tycker att det viktigaste är att vi håller oss till det vi har bestämt i form av protokoll och de rutiner vi har. Om någon säger att vi inte ska träna så tränar vi inte, men just nu får vi träna fotboll och då gör vi det. Vi har följt protokoll till punkt och pricka hela vägen. Och vi har hittills, förhoppningsvis, ingen spelare som mår väldigt dåligt. Man kommer tillbaka och kan må bra därefter. Hälsan är ju det viktigaste.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.