Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Häcken presenterar nye tränaren

Andreas Alm är BK Häckens nye huvudtränare. 44-åringen pratade med Mikael Stahre innan han tackade ja. – Jag är full av förväntan, säger han.

Det kom som en rejäl kalldusch över Hisingslaget – trots två år kvar på kontraktet meddelade Mikael Stahre att han lämnar BK Häcken med omedelbar verkan. Stahre ersatte allsvenskan med amerikanska MLS – Häcken med San José Earthquakes. Det satte klubben i en prekär sits där man snabbt tvingades till att jaga en ny ersättare.

I slutet av november kunde GP avslöja att BK Häckens sportchef Sonny Karlsson är intresserad av att ersätta Stahre med den tidigare AIK-tränaren Andreas Alm som senast kommer från en sejour i den danska andraligan och Vejle BK.

Under fredagen presenterades så Alm som klubbens nya tränare. Ett treårskontrakt är påskrivet och den första träningen med laget görs den 8 januari.

Sonny Karlsson:

– Vi hade en process även om den var väldigt kort. Vi gjorde aldrig någon lista, vi hann inte dit. Vi gick på den vi ville ha. 

Alm själv:

– Jag är full av förväntan.

– På kort tid har jag umgåtts med Häcken och det har varit en process. Stora delar med förhandlingar, men också för att lära känna varandra. Att de pekade på mig och sa: ”Det är dig vi vill ha” gör att det blir en bra start. Och hela processen gav en god känsla.

– Det känns som att det finns utrymme att göra saker som är banbrytande. Jag tror att alla tränare vill det, sedan får man se inom vilket området det ligger.

Alm pratade med Mikael Stahre innan han tog beslutet att tacka ja. De två jobbade tillsammnas i AIK.

– Jag har pratat med honom ända sedan han försvann från AIK till Grekland. Vi har alltid haft kontakt. Det är en vänn. Så, jag har pratat med honom båda på sistone och innan dess. Det här blir andra gången jag får ta över ett lag som han har haft säsongen innan.

LÄS OCKSÅ: BK Häcken vill ersätta Stahre med Andreas Alm

LÄS OCKSÅ: Häcken stämmer inte Mikael Stahre för avtalsbrott