Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Paulinho lämnar BK Häcken efter den här säsongen. Bild: CARL SANDIN
Paulinho lämnar BK Häcken efter den här säsongen. Bild: CARL SANDIN

Häcken om Paulinho: "Gjort vad vi kunnat"

Häcken spände bågen – och gjorde vad de kunde för att behålla Paulinho, 33.
Att matcha budet från israeliska Hapoel Be'er Sheva var dock inte möjligt.
– Det är helt andra pengar, konstaterar sportchef Sonny Karlsson.

Nyheten kom lite från ingenstans i lördags kväll. Paulinho till Hapoel Be'er Sheva.

Det var den israeliska klubben som presenterade övergången på sin hemsida. Tillsammans med en bild på anfallaren meddelade de att ett kontrakt över ett och ett halvt år hade skrivits under.

Det börjar gälla i januari.

LÄS MER: Paulinho lämnar Häcken – klar för ny klubb

Under måndagen bekräftade Häcken nyheten på sin hemsida.

– Vi har gjort vad vi har kunnat och verkligen spänt bågen men vi förstår att ”Palle” väljer att ta vad som kanske är sista chansen till ett nytt äventyr. De har en annan ekonomi som vi inte mäktar med att konkurrera med, konstaterar Sonny Karlsson.

Att Häcken ville förlänga det utgående Paulinho-kontraktet kunde GP berätta i början av förra veckan. De försökte också.

Enligt uppgifter till GP var förslaget som låg på bordet ett av de bästa i klubbens historia. Kanske till och med det allra bästa.

– Jag vill inte gå in på det, men det var ett bra kontrakt, säger Sonny Karlsson.

LÄS MER: Häcken förhandlar nytt kontrakt med Paulinho

Han tillägger – på tal om erbjudandet från Hapoel Be'er Sheva:

– Det går inte att jämföra de avtalen. Det bara är så. Det är helt andra pengar.

Hur känns det att tappa Paulinho?

– Jag tror att man ska vända på det och säga: "Fan, vilka år vi har haft tillsammans!". Det är en utav mina första spelare som jag hittade när jag var i Brasilien. Han var inte den vi var där för att titta på utan han spelade i det andra laget! Sedan har vi fått nio år ihop ... Han har gjort flest mål i elitdelen, superettan och allsvenskan, av alla Häcken-spelare. Vi är glada i varandra – och glada för varandras skull. Vad som än händer så önskar jag honom all lycka.

Tror du att han kan komma tillbaka ytterligare en gång?

– Han har skrivit ett och ett halvt så han har ju faktiskt chansen att skriva ett kontrakt till ... Men den är långsökt. Han kommer vara 34-35 då. Samtidigt vet man aldrig.

"Olyckligt att klubben valde att göra så"

Paulinho själv ville inte prata om den framtida flytten efter måndagens träning. Fullt fokus är på Häcken.

33-åringen hänvisade i stället till texten på Häckens hemsida. Där konstaterar han att erbjudandet från Hapoel Be'er Sheva inte gick att motstå.

– De kom med ett bra erbjudande, det är svårt för Häcken att matcha det, säger han och beklagar vidare att den israeliska klubben valde att offentliggöra övergången i lördags, utan varken hans eller Häckens kännedom.

– Det var olyckligt att klubben valde att göra så. Jag var tydlig med att jag ville vänta med att gå ut med det, av respekt för BK Häcken och supportrarna här. Jag har kontrakt här och har tre matcher kvar att spela – jag vill fokusera hundra procent på det. Nu blev det som det blev men alla vet vad BK Häcken betyder för mig och min familj och jag kommer göra allt för att avsluta på bästa sätt här.

Sonny Karlsson om att nyheten offentliggjordes i lördags:

– Det är det som är det tråkiga. De hade hört av sig till mig och sagt att de låg i förhandlingar med honom – vilket inte alla klubbar gör. Sedan blev jag överraskad när de la ut det. Det var det jag svarade på, jag hade ingen om att han hade skrivit på. Just då hade jag inte det. Men att de var i förhandlingar visste jag.

Paulinho har alltså tre matcher kvar på sin Häcken sejour. Den första spelas mot Helsingborg på lördag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.