Häcken flyttar upp fem juniorer till A-truppen

BK Häcken flyttar upp fem juniorspelare i seniortruppen och ger dem A-kontrakt.
– De är stora talanger och vissa har ju redan varit med ganska länge, säger sportchef Martin Ericsson till klubben.

ANNONS
|

Spelarna det rör sig om är Alice Söndergaard, Elma Junttila Nelhage, Johanna Svedberg, Molly Johansson och Nellie Nygren. Dessutom förlänger klubben avtalet med Hanna Wijk.

Samtliga har tränat och spelat med A-laget redan.

Avtalen gäller per omgående.

– Givetvis jättekul att vi får möjlighet att lyfta upp så många duktiga unga spelare från egna ledet. Det har varit en viktig del av vår verksamhet på herrsidan och ska givetvis vara det även på damsidan, så det känns väldigt bra att vi kan genomföra det, säger sportchef Martin Ericsson.

Klubbens huvudtränare Mats Gren har tidigare uttryckt sin uppskattning av spelarna.

Alice Söndegaard en av många från familjen i Häcken

– Det är möjligt att vi flyttar upp ytterligare någon i truppen, där ligger de fyra närmast i nuläget, sa Mats Gren i februari.

ANNONS

LÄS MER: Trio tillbaka för Häcken mot Kristianstad

Nu sker det.

Alice Söndergaard har en tydlig släktkoppling till klubben, både pappa Joakim (spelare/marknad), mamma Sabine (ordförande) och brodern Adam (U19) har tillhört föreningen. 17-åriga Hanna Wijk, som får ett förlängt kontrakt, var given på mittfältet redan i fjol.

– Det blir det när man har en sån talang som redan är en rutinerad A–lagsspelare. Det känns otroligt spännande med Hanna, säger Ericsson till klubben.

På lördagen spelar BK Häcken cupmatch mot Lidköping.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS