Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Häcken förlänger inte med Nikola Gulan

Han blev en lösning på ett problem i höstas – samma höst som förstördes av en skada. Nu är det klart att BK Häcken inte väljer att förlänga med Nikola Gulan.

I höstas skrev den kontraktslöse Nikola Gulan på för BK Häcken. Detta för att fylla luckan efter den så stabile Leonard Zuta som hade lämnat för Serie B-klubben Lecce.

Avtalet sträckte sig säsongen ut med möjlighet till förlängning för Gulan men Häcken väljer nu att inte förlänga.

– Nikola Gulan är en otroligt professionell fotbollsspelare som, trots sin korta tid i klubben, har gjort avtryck. Han kom till oss för att hjälpa till att säkra Europakvalplatsen, vilket vi också gjorde. Sympatisk och professionell i allt han företagit sig trots en väldigt komplicerad övergång på grund av reserestriktionerna under pandemin. Vi väljer dock att avsluta samarbetet vid nyår och önskar Nikola all lycka i sin framtida klubb, och tackar samtidigt för hans insatser i BK Häcken, säger sportchef Martin Ericsson till klubbens hemsida.

För GP utvecklar sportchefen klubbens resonemang.

– Vi hade fram till nyår att bestämma oss, av respekt för Nikola själv. Vi har haft ett ganska långt resonemang, det har inte varit lätt. En otroligt proffsig person och duktig fotbollsspelare. Men nu har vi kikat in oss på ett par alternativ som vi vill fortsätta följa.

Han fortsätter:

– Det är så det är i sportens värld. Ibland blir det korta lösningar.

Vad är det som gör att han inte får förlängt?

– Man har all information som man sedan bildar en helhet kring vad man ser inför kommande år. Så vi känner att vi går vidare.

Kollar ni inom klubben eller utanför när ni ska förstärka?

– Vi kikar på lite både och. Ingenting jag vill kommentera.

Kommer ni att förstärka något mer?

– Vi har några saker vi kanske kommer presentera de närmsta dagarna. Men det är ett långt fönster. Grejer kommer hända.

Tackar klubben

Den 31-årige serben skadade sig i sin första match för Häcken. Detta gjorde att framträdandena bara blev fyra till antalet hos Hisingsklubben. Han noterades även för en assist när han spelade fram Leo Bengtsson i matchen mot Örebro.

– Jag vill tacka alla i BK Häcken – klubben, spelare, ledare och supportrar för den här korta men framgångsrika tiden vi fick tillsammans. Jag önskar er stort lycka till och hoppas på det bästa för laget nästa säsong, säger Nikola Gulan.

Innan Gulan kom till Häcken hade han spelat ibland annat Hapoel Haifa i Israel men har tidigare i sin karriär spenderat fler år i Italien – i klubbar som Fiorentina, Sampdoria och Empoli.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.