Pontus Dahlberg lämnade IFK Göteborg 2018.
Pontus Dahlberg lämnade IFK Göteborg 2018. Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG

Häcken uppges jaga Pontus Dahlberg

I veckan kom beskedet att Häckens målvakt Peter Abrahamsson dragit korsbandet och nu verkar det som de letar efter en ersättare. Enligt uppgifter till GT vill Häcken låna in den förra Blåvitt-målvakten Pontus Dahlberg, 21, från Watford.

ANNONS
|

Det var i måndags Häcken gav beskedet att deras förstamålvakt Peter Abrahamsson dragit korsbandet efter lördagens match mot Djurgården.

– Jag var och röntgade mig på förmiddagen och sen ringde läkaren för en stund sedan och berättade. Jag trodde först inte att det var så illa som det faktiskt var, sa Häcken-målvakten då.

Letar målvakt

Efter beskedet sa Häckens sportchef Sonny Karlsson att man sonderar marknaden efter en ersättare.

– Det är en tung skada för oss. Vi kommer att titta över marknaden och se vad som finns. Vi vill inte säga att vi lånar in en etta eller tvåa utan alla konkurrerar på lika villkor, sa Häckens sportchef Sonny Karlsson.

ANNONS

Jagar förra Blåvitt-målvakten

Nu kommer GT med uppgifter att Häcken faktiskt har tittat över marknaden och tagit kontakt med Pontus Dahlberg om att plocka över den förre IFK Göteborg-spelaren.

21-åringen har haft det svårt att slå sig in i Watford, som nyligen degraderades från Premier League, sen han skrev på för klubben 2018.

Innan coronapandemin lamslog världen var han utlånad till nederländska Emmen och fick därmed inte någon avsevärd speltid där heller.

Till GP svarar sportchef Sonny Karlsson att de inte vill uttala sig kring om Pontus Dahlberg är aktuell för klubben.

”Kommenterar inte hur vi arbetar med målvaktsfrågan”, svarar han i ett sms.

ANNONS