Gusten Dahlin utsattes för mordförsök under halloween-fest

Gusten Dahlin är en omtyckt profil, och numer prisad, profil på C More.
Nu berättar han om en dramatisk händelse för 12 år sedan – då han utsattes för ett mordförsök.
– Han drog upp en mattkniv och sa bara ”nu går jag in och dödar honom”, berättar Gusten Dahlin för Sportbladet.

ANNONS
|

Sedan 2016 har Gusten Dahlin byggt sig ett rejält varumärke inom fotbollen genom Tutto Balutto, fotbollspodden som han rattar tillsammans med parhästen Thomas Wilbacher.

Men utöver den o så populära podden som, enligt utsago, drar in miljonbelopp är han även en omtyckt profil på C More och förra veckan fick han kliva upp på scenen när kanalens Champions League-sändningar, där han är programledare, tilldelades Kristallen för ”Årets sportproduktion”.

– Jag tror att det betyder ganska mycket för oss att komma in i andra säsongen med lite energi och känsla av att folk ändå verkar tycka att det vi gör är ganska bra. Det är en jävla boost, säger Dahlin till Sportbladet.

ANNONS
Gusten Dahlin, Frida Nordstrand och Kim Källström under årets Kristallen-gala.
Gusten Dahlin, Frida Nordstrand och Kim Källström under årets Kristallen-gala. Bild: Pontus Lundahl/TT

Gusten Dahlin utsattes för mordförsök

Nu berättar även Gusten Dahlin om ett okänt drama som kunde kostat honom livet. Det var nämligen under en halloween fest för 12 år sedan som Dahlin utsattes för ett mordförsök av en man som han bad lämna lokalen.

– Jag hade fått neka andra kompisar att komma för att vi inte kunde ta in fler. Sedan dyker en annan snubbe upp och ska in. Då tänkte jag att ”nej, det ska du inte”. Det var maskerad, halloween-fest, och han var utklädd till polis. Jag var ganska tydlig med att han skulle ut, men efter att ha bett honom lämna första gången så blev det väldigt hätsk stämning och högljudda diskussioner som eskalerade eftersom han på ett så aggressivt sätt vägrade. Det slutade med att han drog upp en mattkniv som han hade med sig och sa bara ”nu går jag in och dödar honom” och stormade in i köket där jag stod. Jag ser bara en hand komma svingande och hinner rygga undan. Det sitter ett ärr här.

”En jävla tur i oturen”

Men utöver ärret på halsen berättar Gusten Dahlin att händelsen inte lämnat några djupare spår hos honom.

– Så det var en jävla tur i oturen. Det hade varit ett otroligt onödigt sätt att gå på. Men det gick bra och han fick sitt straff. Jag vet att det var en idiotisk grej snarare än att det var personligt riktat mot mig eller att jag hade gjort något fel. Det hade lika gärna kunnat vara någon annan och det tror jag har gjort att det varit ganska lätt att gå vidare ifrån.

ANNONS
ANNONS