Gustav Engvalls agentkritik: ”Tror jag har blivit blåst”

Gustav Engvall är tillbaka i svensk fotboll – med ny agent. I podcasten Lundh hyllar han sin nya agent Magnus Hedman och riktar kritik mot de han haft tidigare.
– Jag tror att jag har blivit blåst ganska mycket, säger 26-åringen i podcasten.

ANNONS
|

Gustav Engvall kom första gången till IFK Göteborg 2013 och har sedan dess representerat klubbar i Sverige, England, Belgien och Norge. Det har blivit några flyttar de senaste tio åren, senast till IFK Värnamo dit han gick inför säsongen som nyligen inletts.

Flytten till den småländska klubben gjordes tillsammans med agenten Magnus Hedman, tidigare landslagsmålvakt.

Hedman blev agent för ett drygt år sedan och Engvall berättar i podcasten Lundh att han har stor förtroende för sin nya agent.

– Jag är jättenöjd med Magnus. Han är lite annorlunda mot andra agenter man haft.

Engvall utvecklar i podcasten och säger att han främst uppskattar Hedmans ärlighet om vart pengarna tar vägen – något Engvall säger inte hör till vanligheterna i fotbollsbranschen.

ANNONS

– Jag tror att jag har blivit blåst ganska mycket. Jag tror att de flesta har blivit blåsta. När man skriver ett nytt kontrakt med en klubb, säger agenten vad han får då? Jag är tveksam till att alla gör det. Om ens någon gör det, säger 26-åringen i podcasten.

Omdiskuterad affär 2016

På frågan varför det spelar roll hur mycket pengar agenten får när spelaren själv får mycket pengar, om spelaren inte bara ska vara nöjd då, svarar Engvall att det är en svår situation.

– Det är svårt att lita på. Men jag känner att jag och Magnus har den relation som jag inte har haft med en agent innan, att han lägger allt på bordet.

Gustav Engvall spelade i IFK Göteborg 2013 till 2016 och såldes sedan till engelska Bristol City. Flytten från Blåvitt till Bristol blev omdiskuterad, bland annat för att stora summor hamnade i fickorna på agenter, något som GP tidigare har rapporterat om.

Engvall återvände till IFK Göteborg på lån från Bristol 2018. Samma år såldes han till belgiska Mechelen och var förra säsongen utlånad till norska Sarpsborg. I våras såldes han från Mechelen till IFK Värnamo.

LÄS MER:Simon Thern efter Värnamos seger mot IFK Göteborg

LÄS MER:Zeljkovic och Grozdanic: Göteborgarna som jagar revansch

LÄS MER:Det kommer bli värre innan det blir bättre

ANNONS