Gustav Berggren om flyttryktena och Häckens chanser mot Aberdeen

Enligt uppgifter till GP är flera europeiska klubbar intresserade av Gustav Berggren. Men spelaren själv har fullt fokus på Häcken och Conference League-mötet med Aberdeen.
– Kommer det något konkret får man ta ställning till det. Men mer än så vill jag inte säga, säger Gustav Berggren.

ANNONS

Efter att ha förlorat med 5-1 borta mot Aberdeen i Skottland väntar nu returmöte hemma på Bravida Arena under torsdagen för Häcken.

Häckens mittfältare Gustav Berggren hoppas att laget kommer upp i en helt annan nivå än det man lyckades prestera i Skottland.

– Nej, men vi sa väl egentligen att vi bara skulle glömma den matchen. Och sen fick vi blicka mot Elfsborg och där studsar vi ändå tillbaka lite tycker jag. Så nu imorgon (torsdag), vi vet att vi har det i egna händer. Vi vet att det krävs att vi gör fyra mål om jag inte minns helt fel. Så det kommer bli tufft men vi får chansa lite, säger Gustav Berggren.

ANNONS

Var var det som gick snett borta i Skottland?

– Vi började matchen bra, men sen får de ett hörnmål och ett straffmål kort därefter. Då får de mycket energi och dessutom hade de publiken tillbaka för första gången på två år typ, så då ångar de på, samtidigt som vi gjorde lite för mycket misstag och de stämde inte riktigt helt enkelt.

Även om det första mötet med Aberdeen blev en rejäl missräkning för Häcken trivs Gustav Berggren under sin nya tränare Per-Mathias Högmo som lett laget till tre vinster och ett kryss på sina inledande matcher som huvudansvarig.

– Det har blivit väldigt tydligt och konkret. Vi har fått en väldigt tydlig spelidé som vi ska följa. Sen följde vi den kanske inte fullt ut mot Aberdeen men i allsvenskan har vi fått det att sitta. Så det är lite taktiska grejer, och lite olika spelsystem som vi har testat och som har klaffat rätt. Så nu ska vi egentligen bara bygga vidare på det.

”Känns som vi har något bra på gång”

Samtidigt som Gustav Berggren laddar inför returmötet i Conference League omgärdas innermittfältaren av flyttrykten.

Enligt uppgifter till GP är flera klubbar intresserade av Berggrens signatur, bland annat spanska Mallorca FC, tyska 1. FC Union Berlin, italienska Bologna FC 1909 och danska FC Midtjylland.

ANNONS

BK Häcken ska även i början av juli nobbat ett bud från tyska SV Darmstadt 98 på tio miljoner kronor.

Men Gustav Berggren själv är förtegen om möjligheterna till en övergång.

– Jag vet faktiskt inte. Jag har inte koll så mycket. Utan jag har mest fått höra det från vänner som läser GP och andra sidor. Så jag vet inte, det är inte mycket att säga om det.

Lockar det med en utlandsflytt?

– Det är klart, att kommer det något konkret får man ta ställning till det. Men mer än så vill jag inte säga.

Finns det någon möjlighet att du väljer att stanna i Häcken?

– Ja absolut, det känns som vi har något bra på gång. Blir det inte något med något annat lag, är det inte så att jag gräver ned mig. Utan jag trivs jättebra här och det känns som vi har något roligt på gång.

ANNONS