Gustav Berggren detaljer från en flytt från Häcken

Gustav Berggren fixade straff men det räckte inte mot Djurgården. Förlusten mot stockholmarna kan ha varit mittfältarens sista match i Häcken.
– Det är inget som är klart än. Men det är väl ganska nära, säger Gustav Berggren angående flyttryktena.

ANNONS
|

Gustav Berggren var påpasslig när Hjalmar Ekdal kom in bakom ryggen på honom i straffområdet. Det såg inte ut att vara mycket kontakt men mittfältaren föll i backen.

– Jag har inte sett den efteråt, men det enda jag vet är väl att bollen studsar lite och jag får en spark och lägger mig. När man är i straffområdet ska man utnyttja sådana situationer, säger Gustav Berggren om straffsituationen som ledde fram till Häckens mål.

Men det mesta av eftersnacket handlade annars om att 2–1-förlusten högst troligt var mittfältsankarets sista match i klubben. I alla fall för en överskådlig framtid.

ANNONS

Enligt Sportbladet skriver Berggren på för polska Rakow Czestochowa inom kort.

– Det är inget som är klart än. Men det är väl ganska nära, säger Gustav Berggren om flyttryktena.

Vad menas med ganska nära?

– Det är lite mer än min namnteckning. Vi ska komma överens om några grejer bara. Men det är smågrejer, säger Gustav Berggren.

Mittfältaren säger att många klubbar hört sig för men att det varit skillnad på intresse och konkreta anbud. Samtidigt känner han själv att det är dags att ta steget ut i Europa.

– Jag har spelat i allsvenskan i många år. Jag har väl tagit rätt stora steg de senaste åren och för att ta ytterligare steg och utvecklas så hade ett miljöombyte och ett steg upp fotbollsmässigt passat väl just nu, säger Gustav Berggren.

Häcken-tränaren Per-Mathias Högmo på frågan om detta var Gustav Berggrens sista match i klubben:

– Det får vi se. Han är i förhandling med en polsk klubb som ni vet. Vi vet inte utgången av det. Samtidigt har vi varit medvetna om att det kommer att bli förändringar i det här transferfönstret och det var lite därför som vi hämtade in Simon Gustafson för att få mer bredd i truppen.

ANNONS

LÄS MER:Häcken tappade och föll i toppmatchen

ANNONS