Gustaf Norlin redo för debut i IFK Göteborg: ”Positivt”

I fredags blev Gustaf Norlin, 24, klar för IFK Göteborg efter flytten från Varberg Bois. Under tisdagen kan han debutera för sitt nya lag i mötet med Degerfors.
– Han har snabbt kommit in i det, säger Roland Nilsson.

ANNONS
|

Han har inte gjort många träningar alls med sina nya lagkamrater efter flytten från Varberg i fredags. Men när IFK Göteborg ställs mot Degerfors under tisdagen på Valhalla är Gustaf Norlin redo för sin blåvita debut.

– Han har tränat hela vägen in med Varberg och han är spelklar, säger Roland Nilsson.

LÄS MER:Gustav Norlin presenterad av IFK Göteborg

Vad är dina intryck av honom?

– Att han har visat det vi sett tidigare fast då i en annan miljö. När man byter miljö så är det alltid en tid då man måste acklimatisera sig, men han har visat samma go här som i Varberg. Det är positivt och han har snabbt kommit in i det.

ANNONS

LÄS MER:Alfons Nygaard utan kontrakt med IFK Göteborg

Om det blir en plats i startelvan eller ett inhopp mot Degerfors är inget som Roland Nilsson vill berätta.

Men speltid kommer det att bli.

– Inget snack om det. Vi kommer att gå runt på många spelare igen och vi spelar ju till helgen igen, säger Roland Nilsson.

LÄS MER:Calle Johansson om tuffa tiden: ”Jag hamnade i en ond spiral”

Första matchen för säsongen mot Halmstad i fredags slutade 1-1 efter en ganska svag första halvlek från de blåvita.

– När vi väl kom in i matchen och förstod att det inte var träning längre och smällde på lite mer så tog vi över matchen. Vi hade stundtals ett bra anfallsspel och ett bra kollektivt försvarsspel, säger Roland Nilsson och fortsätter:

– Som tränare vet man att det kommer att se ganska blandat ut. Vissa grejer ser bra ut och vissa grejer mindre bra ... det blir lite hipp som happ eftersom vi inte pratat så jättemycket om allting. I de här första matcherna handlar det mycket om att gå ifrån träning till match i inställningen. För det är stora skillnader där.

Förutom att Gustaf Norlin är spelklar så är även Sebastian Eriksson tillbaka och redo för spel igen.

LÄS MER:Änglarnas enorma medlemsökning under 2020

ANNONS