Guldtränaren om nobben från förbundet: "Arg och ledsen"

Han ledde U21-landslaget till ett EM-guld och var en av favoriterna till att ta över efter Erik Hamrén. Men Håkan Ericson fick aldrig ens frågan. – Jag var hemma och var låg, arg och ledsen, säger han i programmet Wenström på Viasat.

ANNONS
|

När Erik Hamrén berättade att han skulle sluta som förbundskapten efter EM i Frankrike började spekulationerna direkt om vem som skulle efterträda honom. Janne Andersson fick uppdraget men Håkan Ericson var länge en av favoriterna i media. Den framgångsrike U21-förbundskaptenen fick dock aldrig frågan från förbundet. Något som påverkade honom och han ställde landslagschefen Lasse Richt mot väggen.

– Det är Richt som sitter på svaren där. Jag har haft en diskussion där jag frågade vad jag skulle behöva förbättra för att bli förbundskapten. Men jag har inte fått några svar så den frågan lever, säger Ericsson i programmet Wenström på Viasat.

ANNONS

– Jag vet inte varför jag inte fått svar.

Att följa med i rapporteringen kring jobbet som förbundskapten och vänta förgäves på att få frågan av förbundet fick Håkan Ericson att deppa en del.

– Det är en process såklart. Någonstans funderar man på det här, det skrivs mycket och sen får man inte någon förklaring. Då uppstår frågor, då kommer alla känslor. Jag hade ett par veckor då jag tillät mig få de här känslorna. Jag var hemma och var låg, arg och ledsen. Det är viktigt att ta vara på det och leva med känslorna, säger han.

ANNONS