Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Grunden Bois, Bildbyrån
Bild: Grunden Bois, Bildbyrån

Grunden Bois söker materialare – med höga krav

Förra året ställdes frågan på fotbollsgalans scen. Nu konkretiserar Grunden Bois sitt erbjudande till Zlatan Ibrahimovic – men världsstjärnan ska inte ta en anställning för givet ...
– Han ska ju klara intervjun också. En ansökan är ju bara en ansökan, säger Thor Guttormsen, Grunden Bois.

När Grunden Bois delade scen med Zlatan Ibrahimovic under förra årets fotbollsgala passade Göteborgsklubben på att tipsa anfallaren om ett framtida jobb. Grunden Bois behövde nämligen en ny materialförvaltare.

Inför årets fotbollsgala har den officiella jobbannonsen kommit, som bland annat fanns att hitta i gårdagens GP.

Mycket riktigt verkar annonsen rikta sig till en väldigt smal målgrupp ...

"Har du haft en lång karriär och är redo att lägga fotbollsskorna på hyllan bland dina 11 guldbollar?" står det bland annat, och sedan följer krav i stil med att den sökande "har minst två skyttekungstitlar i Serie A", "identifierar sig med ett kattdjur" och "nyligen blivit avbildad i brons".

– Det är väl dags att speeda upp processen på riktigt nu när han är på väg i pension, säger Grunden Bois-profilen Thor Guttormsen.

Däremot har klubben ännu inte fått napp på annonsen.

– E-postadressen funkar ju men ännu har vi inte fått ett svar ... Vi vet inte vad det kan bero på, men vi utgår ju ifrån att han söker och skickar in sitt CV, säger Guttormsen.

LÄS MER: Då kommer Zlatans framtidsbesked

"Vi är ju väldigt snälla"

Möjligen har det att göra med den lilla pik som avslutar annonsen – där det står att en Champions League-titel är "meriterande men inget krav". En titel som Ibrahimovic som bekant saknar ...

– Vi är ju väldigt snälla å andra sidan och säger att det inte är ett krav, utan en klar fördel, resonerar Thor Guttormsen.

Är det detta som gör att han kör ett år till nu? För att försöka vinna turneringen och kvalificera sig för jobbet?

– Det kan vara så! Om han går till Spanien, Italien eller England. Detta kan ju vara den lilla moroten som gör att han tar titeln, säger Guttormsen, innan han höjer ett varningens finger:

– Han ska ju klara intervjun också. En ansökan är ju bara en ansökan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.