Grunden Bois klubbchef Thor Guttormsen Årets eldsjäl

Thor Guttormsen startade Grunden Bois 1992 – en förening för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Nu har klubbchefen utsetts till Årets eldsjäl 2021.
– Det här priset är för alla lirare och 40 tränare i föreningen och handlar inte om något enmansjobb, säger han.

ANNONS
|

1992 valde Thor Guttormsen att bilda vad som senare skulle komma att bli Grunden Bois – en förening till för alla med intellektuell funktionsnedsättning.

Det hela började på en gräsplätt med ett litet, men naggande gott, gäng på Delsjövägen. Snart 30 år senare har klubben vuxit och har över 500 medlemmar.

Föreningen har fått stor medial uppmärksamhet och vunnit många svenskar hjärtan - bland annat via två SVT-dokumentärer. Klubben har dessutom fått en rad olika priser. Bland annat tilldelades man Zlatan Ibrahimovic N10-stipendie under fotbollsgalan 2018.

LÄS MER:Grunden Bois spelare hårt drabbade av pandemin

Utsedd till Årets eldsjäl

Nu prisas och hyllas klubbchefen Thor Guttormsen genom att utses till Årets eldsjäl under Eldsjälsgalan 2021. I ett pressmeddelande motiverar Folkspel utmärkelsen:

ANNONS

”Med det varmaste av hjärtan, med det godaste av humör, med en ständigt påkopplad energi och med den fastaste av händer, har han sett till att sprida glädje, nytta och förutsättningar.

Med en förmåga att se alla likas värde har åtskilliga barn– och ungdomar hittat sin plats i föreningslivet, en möjlighet som inte fanns i samma utsträckning tidigare.

Vi har den stora äran att hylla en eldsjäl, som sedan 1992 varit verksam med ett fantastiskt engagemang och en unik förmåga att utveckla och driva.

Alltid med ett leende och för allas bästa i en förening som tar emot alla, som bidrar med hälsa, kamratskap, självkänsla, självförtroende och en meningsfull fritid till sina medlemmar och som visat vägen för många andra.”

LÄS MER:Mikael Pajunen i Grunden Bois har inte kunnat träna på ett år

Thor Guttormsen tillsammans med Grunden Bois ordförande Joakim Andersson.
Thor Guttormsen tillsammans med Grunden Bois ordförande Joakim Andersson. Bild: DANIEL STILLER

Guttormsen: ”Priset är för alla lirare”

I och med utmärkelsen tilldelas Thor Guttormsen 15 000 kronor i ett personligt stipendium, 50 000 till ett enskilt projekt och en bil. Han utsågs även till årets ledare.

– Det här priset är för alla lirare och 40 tränare i föreningen och handlar inte om något enmansjobb, säger Guttormsen.

Han fortsätter:

– Det som driver mig är att se individer som växer.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS