Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Gren till attack mot Öis: "Största jävla lögnen"

Örgryte IS hävdar att de inte informerades om att Sebastian Ohlsson skulle presenteras och menar att det nu är Blåvitts fel att Ohlsson får stå över sista matchen. – Det är den största jävla lögnen, säger Blåvitts sportchef Mats Gren.

Örgryte IS lade på onsdagen ut en text på sin hemsida där de berättar att den planerade avtackningen av Sebastian Ohlsson i sista matchen för Öis ställs in och att Ohlsson heller inte kommer att spela. Allt för att IFK Göteborg presenterade honom som ny spelare i sin match mot Elfsborg i måndags.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

LÄS OCKSÅ: Blåvitts nyförvärv stängs av

”Vi fick besked någon timme innan presskonferensen och hade ingen möjlighet att agera” skriver Öis ordförande Joacim Nordh.

IFK Göteborgs sportchef blir minst sagt irriterad när han får höra om Öis uttalande och slår tillbaka:

– Det är den största jävla lögnen! Jag blir så jävla irriterad och jag fattar inte hur de kan skylla på oss.

Han fortsätter:
– Sebastian gjorde läkarundersökningen hos oss vid 12 i måndags och sedan skrev han på kontraktet. Sedan ringde jag Pierre Edström (klubbdirektör, Öis) någonstans kring halv tre på eftermiddagen. Jag berättade att Sebastian bestämt sig och att vi ville presentera honom i samband med matchen. Pierre tackade för informationen och sa att det är inga problem alls. Och så kommer de nu och säger att de inte informerats? Är det vårt fel att deras internkommunikation inte fungerar? Jag tycker det är totalt fräckt att skylla på oss, säger Mats Gren.

Öis skriver också i sitt uttalande att man hellre sett att Blåvitt väntat till efter sista matchen med att presentera Ohlsson. Mats Gren hävdar att det var spelaren själv, samt agenten Moses Ssewankambo som gärna ville ha en ordentlig presentation för den nya hemmapubliken, istället för bara en text på hemsidan efter säsongen.
– Och vi hade aldrig gjort det om inte Öis säkrat kontraktet i Superettan. Vi vill absolut inte göra något som kan skada dem, säger Gren.

Och om Öis bett er att göra på något annat sätt?
– Då hade vi självklart backat. Varför skulle jag göra något mot deras vilja? Det var ju därför jag ringde Pierre, och han sa ”absolut inga problem” och tackade för informationen, sa att det var bra skött. De hade fyra timmar på sig att säga om de ville ha det på något annat vis, men att komma nu efteråt och skylla på oss, vad är det för bullshit? Då får de ta det internt istället för att rikta det mot oss, säger Mats Gren.

När GP når Öis klubbdirektör backar han från uttalandet att klubben inte informerats förrän en timme innan presentationen på Gamla Ullevi som skedde vid 18.30.

– Det kanske var mer än en timma, säg strax efter 15.

Hade du några synpunkter i det läget?

– Jag uppfattade det som ett konstaterande från Mats Gren, inte en fråga. Men jag vill inte gå i diskussion med Mats Gren i nuläget, utan hänvisar till det som står på hemsidan, säger Pierre Edström, som också tillägger att Sebastian Ohlsson inte stängts av i den sista matchen, utan att han och klubben enats om att han inte ska spela.

Sebastian Ohlsson har inte gått att nå. Hans agent, Moses Ssewankambo kommenterar den uppkomna situationen så här:
– Tråkigt sätt att sluta på, men jag tycker att vi haft en god dialog med alla inblandade. I övrigt vill vi inte kommentera något mer. Sebastian har varit en bidragande faktor till att Öis spelar i Superettan och han har gett 100 procent för klubben i med och motgång, säger hans agent Moses Ssewankambo till GP.