Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Gren om Diskerud-affären: ”Väldigt komplicerat”

IFK Göteborg ryktas vara nära Mikkel Diskerud - och har bekräftat att 26-åringen är i Göteborg. Nu berättar klubbens sportchef Mats Gren om det komplicerade spelet bakom övergången.  – Det är väldigt komplicerat, säger han.

Hur går förhandlingarna med honom?

– Just nu kan inte uttala mig särskilt mig särskilt mycket om det. Det är svårt att kommentera.

Gren är öppen om att IFK Göteborg är intresserade av den norskfödde amerikanske landslagsmannen. Men huruvida en affär blir klar inom den närmsta framtiden eller ej är fortfarande osäkert.

– Vi har ett intresse av honom, det har vi. Det är en väldigt duktig spelare. Men det är inte så lätt hela saken. Det är väldigt komplicerat. Det är det alltid när det är USA. De har konstiga regler och det är väldigt svårt att jobba med. Flera parter är inblandade och det är ofta en väldigt lång process. Så var det med Alvbåge (som flyttade till Minnesota inför säsongen) och så har det varit med andra. Det går alltid trögt.

Svår ägandesituationen

I den amerikanska ligan råder avancerade regler kring vem som äger spelarna. Mats Gren är fortfarande osäker på vem som egentligen sitter på andra sidan förhandlingsbordet.

­Vem har kontroll över spelaren?

– Jag vet faktiskt inte så allt jag säger blir fel.

Han är fortfarande osäker på när en eventuell affär kan vara klar.

– Som sagt, jag vill inte gå in på olika detaljer eftersom inget är klart. Mikkel är i en situation med dem (MLS) som gör att det inte alls är säkert att det går att lösa. Det är väldigt svårt att gå in på detaljer. Vi får se om det går att lösa mer kan jag inte säga, säger han.

Blir fjärde norrmannen

Att den nu kan bli en fjärde norrman i truppen efter Benjamin Zalo, Thomas Rogne och nyinskaffade Henrik Björdal är inget som Mats Gren planerat.

– Herregud nej. Vi tittar på svenskar, norskar och danskar. Det handlar om var vi tycker att vi har ett behov. Vi tittar först och främst i Sverige så klart. Sedan gärna i Norge och Danmark eftersom de spelarna är lätta att integrera.

Hög lön försvårar

Med IFK Göteborgs ekonomiska situation känns Mikkel Diskeruds tidigare lön hissnande högt. 2016 tjänade han mer än tre gånger så mycket som Blåvitts bäst betalde spelare Mattias Bjärsmyr. Den höga lönen är ytterligare en aspekt som försvårar affären.

– Vi kommer aldrig komma lösa någonting sådant (som han tjänade förra året). Det blir en förhandling med MLS och klubben.

Kommer de stå för en del av lönen?

– Ja, något sånt. Mer kan jag inte uttala mig.

I flera medier har det framstått som att det är ett låneavtal som ligger närmast tillhands.

Är det ett lån som är aktuellt?

– Ja, det är aktuellt. Men det är också fortfarande ett frågetecken hur det blir.