Allsvenske skyttekungen till Kina

Han smällde in 17 mål för Häcken under säsongen och vann skytteligan i Allsvenskan. Nu är John Owoeri klar för Baoding Rogda i den kinesiska andraligan, enligt uppgifter till GP.

ANNONS
|

Det blev en riktig succévärvning av Häcken. Klubben plockade in den nigerianske anfallaren John Owoeri från Åtvidaberg gratis och anfallaren svarade med att slå till 17 gånger i Allsvenskan på 26 matcher. Ett minst sagt imponerande facit och 29-åringen vann skytteligan.

Efter det har intresset kring hans namnteckning varit stor, framförallt från länder i öst. Fotbollskanalen var först med att skriva om intresset från Baoding Rogda.

– Jag kan inte svara på hur stort intresse det har varit. Ett fåtal har kontaktat mig, det har inte varit några europeiska klubbar utan klubbar från Kina och arab-länderna, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till GP.

ANNONS

Nu är affären klar enligt uppgifter till GP, något som även FotbollDirekt skrivit om. Klubbarna ska vara överens om en övergång värd drygt 6,5 miljoner kronor och Owoeris personliga avtal som ska ge honom sex miljoner årligen är även det klart. Det enda som återstår är för anfallaren att skriva på kontraktet och läkarundersökningen.

– Det finns inget nytt att säga. Det finns intresse men jag anser att ingenting är klart innan det är påskrivet, säger Sonny Karlsson.

GP har sökt John Owoeri utan framgång.

ANNONS