Göteborg utklassat på bortaplan – utslaget ur Champions League

Göteborgs Champions League-äventyr är över. Efter Lauren Hemps drömmål i första halvlek gick luften ur GFC och Manchester City vann med totalt 5-1.
– Vi försökte ge dem en match. Vi är inte tillräckligt bra för att slå dem. De var bättre än oss, säger Filippa Curmark.

ANNONS
|

Det gick inte vägen för Göteborgs FC i sextondelsfinalen i Champions League.

Första målet kom efter 37 minuter.

Lauren Hemp vände upp utanför straffområdet och skickade in ett blytungt högerskott i bortre krysset, helt otagbart för GFC:s annars skicklige målvakt Jennifer Falk.

Matchen var så gott som förlorad redan där. För även om Göteborg FC, främst tack vare målvakten Jennifer Falk, lyckades hålla undan ett tag så rämnade emellertid fasaden.

Inhopparen Georgia Stanway gjorde två snabba mål i matchminut 65 och 67 och punkterade matchen fullständigt.

Slutdelen av matchen var mest kattens lek med råttan och det ljusblå hemmalaget kunde rulla runt och spela av matchen tämligen komfortabelt.

ANNONS

Efter 3–0 och totalt 5–1 i dubbelmötet får GFC ta semester och City i stället avancera till åttondelsfinal.

– Vad ska man säga? Vi har mött ett bra lag. Inget snack om det. Fysiskt starkt. Snabba spelare. De har ett bra spel. Vi har fått jobba väldigt hårt, sa tränaren Mats Gren.

Taktiskt bytte Gren från 3-5-2 till 4-4-2 i ett försök krympa ytorna defensivt.

– Vi försökte ju ställa om lite grand. Vi hade problem när vi spelade vårt system hemma. Det blir jobbigt om vi inte får tag i dem högt och ligga tre mot tre där bak.

Utfallet blev dock inte vad GFC-tränaren önskat.

– Vi skapar inte mycket chanser framåt. Vi hade lite svårt att få igång vårt spel. De pressade oss väldigt hårt. Det var vårt stora problem i båda matcherna. Vi fick aldrig vila med boll.

Den stora förklaringen till förlusten härstammar från matchflytten.

– Hade vi haft hela truppen kvar hade vi haft lite varianter, vi kunde lagt oss i bra positioner och spelat mer på kontring för att få med sig bra resultat. Vi hade en bra startelva nu också, men inte alls bredden. Vi har inte haft det vi har haft under året.

ANNONS

Summeringen var nykter.

– Vi gjorde två kämpainsatser, vi räckte helt enkelt inte till över två matcher. Det är bra lag vi möter. Inget snack om den saken, sa Mats Gren.

Ytterligare ett smolk i glädjebägaren var att mittbacksresen Filippa Curmark lämnade planen skadad med bara minuter kvar att spela.

Curmark har gått på tabletter

– Jag har haft problem med ledbandet i knäet. Jag fick det innan landslagsuppehållet och har inte alls känt mig hundra. Jag har gått på tabletter, stått upp för laget och spelat trots väldigt jobbig smärta, förklarade Curmark efteråt.

Hon motiverade bytet:

– I slutet av matchen fick jag en smäll och kände att det inte var värt att spela vidare. Det var fem minuter kvar och 0-3. Jag lyssnade på kroppen istället och får försöka läka ihop.

Hammarlund: ”Ingen idé att gnälla”

Pauline Hammarlund sammanfattade med galghumor.

– En bra träning i försvarsspel. Det blir lite mindre ytor som kräver snabbare beslut. Vi är väl inte riktigt där än, ska vi vara ärliga att säga, säger anfallaren.

Hon pekade på lagens olika förutsättningar.

– Vi har tappat ett antal spelare och har många slitna spelare. De är mitt inne i sin säsong. Det är ingen idé att gnälla över det. Vi lade ned ett enormt jobb och mycket hjärta.

ANNONS

Nu väntar semester för spelare och ledare i Göteborg. Nästa säsong inleds i mitten av januari.

Så startade Göteborg FC (4-4-2): Jennifer Falk – Emma Koivisto, Filippa Curmark (ut 85), Emma Kullberg, Julia Roddar – Hanna Wijk, Filippa Angeldahl, Vilde Böe Risa, Anna Csiki (ut 65) – Stina Blackstenius (ut 90), Pauline Hammarlund

Ersättare: Loes Geurts, Hanna Andersson (in 65), Elma Junttilia Nelhage (in 85), Bri Folds, Evelyn Ijeh (in 90), Johanna Svedberg

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS