Glenn Hysén nära att dö: ”Jag var helt borta – helt väck”

Glenn Hysén var nära att dö under sin tid i Liverpool. Detta efter en utekväll där lagkamraten Steve McMahon drog åt hans slips så hårt att Hysén tuppade av.
– Jag blev både grön, gul och blå i ansiktet, säger han i GP-sportens podcast 031 Fotboll.

ANNONS
|

Glenn Hysén har varit med om det mesta i sitt liv och har efter en framgångsrik fotbollskarriär fortsatt vara kvar i rampljuset. Men det hela kunde tagit slut en kväll i Liverpool under tidigt 90-tal.

För efter en kväll på stan med dåvarande hustrun Helena och lagkamraten Steve McMahon och hans respektive höll det på att sluta väldigt illa för den svenske mittbacken.

LÄS MER:Glenn Hysén om bilden av Glenn Hysén

– Vi hade druckit lite och skulle hoppa in i två olika taxibilar för vi bodde en bit ifrån varandra. Då drog jag lite i hans slips och Steve blev då lite sur och när jag skulle sätta mig i taxin så öppnade han dörren och drog till rejält i min slips, säger Glenn Hysén i GP-sportens podcast ”031 Fotboll”.

ANNONS

Vad hände då?

– Det enda problemet var ju att jag inte fick loss slipsen. Den satt så hårt och jag blev både grön, gul och blå i ansiktet och Helena skrek har jag fått höra efteråt. Jag visste ju inte vad som hände för jag svimmade av. Jag var helt borta, helt väck.

LÄS MER:Turerna kring Marek Hamsiks flytt till IFK Göteborg

Räddningen blev inte någon sjukvårdare eller liknande utan kom från taxichauffören som agerade blixtsnabbt.

– Han hade en sax i handskfacket och kunde med den klippa bort slipsen. När jag vaknade till var jag helt plötsligt utanför taxin igen och undrade hur jag hade hamnat där, säger Hysén och fortsätter:

– Om han inte hade haft saxen så hade du fått gå på Lundens kyrkogård för där hade jag legat annars.

LÄS MER:Pontus Wernbloom om miljonerna och familjens stöd genom karriären

Hur reagerade McMahon på det här?

– Oj, herre jävlar! Han var helt knäckt men det var ju inte meningen. Det sa jag till honom också.

ANNONS