Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MATIC KLANSEK
Bild: MATIC KLANSEK

Giannis Anestis klar för IFK Göteborg

IFK Göteborg har gjort klart med den grekiske målvakten Giannis Anestis.
Under måndagseftermiddagen meddelade man att den 198 centimeter långe 27-åringen, med landslagsmeriter, ansluter till laget.
– Han är atletisk och snabb, säger Poya Asbaghi på klubbens hemsida.

Första nyförvärvet inför säsongen 2019 är bärgat för IFK Göteborg. Under måndagen meddelade klubben att den storväxte målvakten Giannis Anestis, som har landslagsmeriter för Grekland, har skrivit på för klubben.

– Med sin längd har han givetvis en stor räckvidd och är dessutom oerhört atletisk och snabb i sitt målvaktsspel. Tillsammans med Erik (Dahlin) och Tom (Amos) känner vi oss oerhört trygga med vår målvaktsuppsättning, säger Poya Asbaghi på klubbens hemsida.

Den 198 centimeter långe målvakten spelade totalt sju säsonger i den grekiska ligan, där han representerade Panionios och AEK Athen, innan flyttlasset gick till Hapoel Beer Sheva.

"En klubb med en fin historia"

Det blev dock ingen längre sejour i Israel efter endast två matcher bröts kontraktet i somras. Nu har han alltså kommit till Sverige och Göteborg, kontraktet är skrivet fram till sommaren 2020.

– Jag är väldigt glad över att skriva på för IFK Göteborg och ser fram emot att hjälpa laget. Jag vet att det är en klubb med en fin historia, med exempelvis segrar i Uefacupen och många inhemska titlar. Det är en stor klubb och förhoppningsvis kan vi vinna fler titlar framöver. Jag tar med mina erfarenheter och hoppas kunna hjälpa laget att vinna matcher, säger han.

På klubbens hemsida berättar sportchef Jonas Olsson att förre IFK-mittfältaren och VM-kvalhjälten Jakob Johansson, som spelat tillsammans med Giannis Anestis, hjälpt till med scoutingen.

GP söker sportchef Jonas Olsson för en kommentar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.