Giannis Anestis förlänger med IFK Göteborg

Målvakten Giannis Anestis förlänger kontraktet med IFK Göteborg.
– En lösning vi jobbat väldigt hårt för, säger sportchef Kennet Andersson till klubbens hemsida.

ANNONS
|

Giannis Anestis har varit en av IFK Göteborgs viktigaste spelare under den gångna säsongen. Under den nyligen avslutade allsvenska säsongen spelade han alla matcher och varje minut förutom sista kvarten i avslutningen mot Östersund. På de matcherna blev det elva hållna nollor för greken.

LÄS MER:Blåvitt-mittfältaren tvingades ställa sig i mål

Nu meddelar klubben att målvakten förlänger kontraktet och stannar i klubben över säsongen 2021.

– En lösning vi jobbat väldigt hårt för. Det känns väldigt bra att den är hemma. Utan tvekan i toppklass med nationella mått mätt. Dessutom med en internationell touch i sitt målvaktsspel. Vi riktigt nöjda med att ha förlängt med Giannis, säger sportchef Kennet Andersson till klubbens hemsida.

ANNONS

28-årige Anestis anslöt till den Blåvita truppen i vintras från israeliska Hapoel Be'er Sheva efter att kontraktet han hade bröts efter bara några månader i klubben. Dessförinnan representerade han grekiska AEK Aten och Panionios.

LÄS MER:Giannis Anestis ska ge Blåvitt vinnarvana

Att han efter den korta sejouren i Israel hamnade i Sverige och Göteborg var delvis tack vare den förre Blåvitt-spelaren Jakob Johansson som spelade med Anestis i Aten och gav IFK Göteborg goda referenser.

LÄS MER:Kaosåret ledde Anestis till IFK Göteborg

GP har sökt Giannis Anestis.

ANNONS