Jennifer Falk kan bli årets målvakt och Vilde Böe Risa och Elin Rubensson kan bli årets mittfältare.
Jennifer Falk kan bli årets målvakt och Vilde Böe Risa och Elin Rubensson kan bli årets mittfältare. Bild: Bildbyrån

GFC-trio kan prisas på Fotbollsgalan

De nominerade till Fotbollsgalan 2019 är offentliggjorda. Då står det klart att tre spelare från Göteborg FC kan prisas.
– Jag tycker bara att de ska vara stolta över att vara nominerade. Det visar att de har gjort något bra under året, säger GFC-tränaren Marcus Lantz.

ANNONS
|

Det är målvakten Jennifer Falk och mittfältarna Elin Rubensson och Vilde Böe Risa som är prisnominerade från GFC.

Jennifer Falk som haft en stabil och bra säsong i Göteborg under sommaren blev utsedd till tredjemålvakt under fotbolls-VM och var en del av laget som fick vända hem med en bronspeng.

– Jag blev så jäkla glad. Först skrek jag bara rakt ut och sedan började jag gråta. Det var sjukt, sa Jennifer Falk till GP när hon beskrev känslorna efter beskedet att hon kom med i den svenska VM-truppen.

Lantz: "Ska vara stolta"

En annan som imponerat stort under året och var en stor del av VM-laget är Elin Rubensson. Mittfältaren har stundtals varit dominant på sin position i damallsvenskan med GFC-tröjan på sig. Trots det har säsongen inte bara varit en dans på rosor för Rubensson. För inte alltför längesedan fick hon kristallsjukan och just nu rehabiliteras hon efter en hjärnskakning som hon ådrog sig under en match i damallsvenskan.

ANNONS

– Det kändes som att jag var någon annanstans, sa Elin Rubensson nyligen till GP angående hjärnskakningen.

Den tredje GFC-spelaren som är nominerad på Fotbollsgalan är 24-åringen Vilde Böe Risa. Den norska mittfältaren har noterat två mål för sitt klubblag den här säsongen och har varit en av lagets nyckelspelare sedan hon anslöt till gruppen inför just den här säsongen.

– Jag tycker bara att de ska vara stolta över att vara nominerade. Det visar att de har gjort något bra under året, säger Marcus Lantz till GP.

Här är de nominerade:

Årets målvakt

Dam: Jennifer Falk (Göteborg FC), Hedvig Lindahl (Chelsea FC/VfL Wolfsburg), Zećira Mušović (FC Rosengård).

Herr: Johan Dahlin (Malmö FF), Karl-Johan Johnsson (EA Guingamp/FC København), Robin Olsen (AS Roma/Cagliari Calcio).

Årets back

Dam: Magdalena Eriksson (Chelsea FC), Nilla Fischer (VfL Wolfsburg/Linköpings FC), Linda Sembrant (Montpellier Hérault SC/Juventus FC).

Herr: Ludwig Augustinsson (SV Werder Bremen), Mikael Lustig (Celtic FC/KAA Gent), Victor Nilsson Lindelöf (Manchester United FC).

Årets mittfältare

Dam: Vilde Bøe Risa (Göteborg FC), Elin Rubensson (Göteborg FC), Caroline Seger (FC Rosengård).

Herr: Albin Ekdal (UC Sampdoria), Emil Forsberg (RB Leipzig), Kristoffer Olsson (FC Krasnodar).

Årets forward

Dam: Kosovare Asllani (Linköpings FC/CD Tacón), Sofia Jakobsson (Montpellier Hérault SC/CD Tacón), Fridolina Rolfö (FC Bayern München/VfL Wolfsburg).

Herr: Zlatan Ibrahimović (Los Angeles Galaxy), Alexander Isak (Borussia Dortmund/Willem II/Real Sociedad de Fútbol), Robin Quaison (1. FSV Mainz 05).

ANNONS