Beata Kollmats.
Beata Kollmats. Bild: MICHAEL ERICHSEN

GFC-kaptenen skadad: "Kan vara en spricka"

Beata Kollmats gjorde 2–0-målet för Göteborg FC i derbyt mot Kungsbacka. Sedan var olyckan framme. GFC-kaptenen stämplades på armbågen och fick åka raka vägen till sjukhus för att röntgas.
– Det kan vara en spricka, säger lagets läkare Matilda Lundblad.

ANNONS
|

Kopparberg/Göteborg har en väldigt tunn trupp att tillgå för tillfället och i derbyt mot Kungsbacka kom nästa bakslag i det avseendet.Lagets kapten, mittbacken Beata Kollmats, hade drygt tio minuter tidigare nickat in GFC:s 2–0-mål i derbyt när smällen kom. Kollmats blev liggandes och åkte därefter på en stämpling på armbågen. En stämpling som tog illa.

– Hon fick åka till sjukhus och kolla så att det inte var någonting brutet. Det är klart jag är orolig. Vi vet vilken tunn trupp vi har och den blir inte bredare, säger GFC-tränaren Marcus Lantz efter derbyt och fortsätter sedan:

– Men det är ändå mest synd om spelarna själva som blir skadade, sedan är det jag som tränare som står bekymrad och gnäller lite, men det är spelarna det är synd om i det här läget. Hon hade ont så in i bomben, säger Lantz.

ANNONS

När Kollmats klev av togs hon om hand av lagets läkare, Matilda Lundblad, innan hon kördes till sjukhus för att röntga.

– Hon blev sparkad med dobbarna på armbågen och hade jätteont så vi sa att det är lika bra att vi gör en röntgen på henne direkt. Så vi väntar och tittar på bilderna innan vi kan säga så mycket mer, men det skulle kunna vara en spricka, säger Matilda Lundblad.

Med tanke på hur armen såg ut?

– Ja, och hon hade så pass ont också vilket man i och för sig har när man precis blivit sparkad på armbågen med dobbarna så det är svårt att säga, säger Matilda Lundblad.

ANNONS