Kopparberg/Göteborg FC.
Kopparberg/Göteborg FC. Bild: MICHAEL ERICHSEN

GFC i nytt miljonsamarbete – så mycket får klubben

Kopparbergs/Göteborg kommer få ekonomisk stöttning för att bli den storklubb man strävar efter att bli. Prioritet Finans kommer gå in och sponsra klubben med mångmiljonbelopp, vilket Sportbladet var först med att rapportera. Nu kan GP berätta hur stor summa det rör sig om.
– Vår verksamhet ligger långt fram. Vi får inget gratis, säger GFC:s ordförande Peter Bronsman.

ANNONS
|

Kopparbergs/Göteborg säkrade nyligen en plats i Champions League även nästa år efter andraplatsen i damallsvenskan bakom guldmedaljören Rosengård.

Efter matchen där GFC besegrade Växjö och säkrade silverpengen menade ändå tränaren Marcus Lantz att klubben har ett arbete att göra om man vill ta nästa steg.

– Nu vet vi vad som krävs för att vinna allsvenskan. Vi behöver steppa upp lite till. Ledare, spelare och klubben behöver steppa upp, sa Lantz till GP.

Marcus Lantz ville inte gå in i detalj på vad som behövde förbättras, men var ändå tydlig med att åtgärder måste tas till.

– Allt måste bli mycket mer professionellt om vi ska ta nästa steg, det är där vi behöver jobba. Men all heder till tjejerna, de har slitit på hela året och varit extremt bra. Men ska vi ta nästa steg måste det höjas upp en del, sa Lantz.

ANNONS

GFC bekräftar samarbete

Nu går Prioritet Finans in och sponsrar Kopparbergs/Göteborg med ett mångmiljonbelopp över de kommande åren. Något som Sportbladet var först med att berätta.

Senare under tisdagen bekräftade Göteborg FC att klubben har tecknat ett treårigt samarbete med Prioritet Finans.

– Klubben har varit fantastiskt framgångsrika de senaste åren. Jag hoppas att vi kan vara med och bidra med pusselbiten som gör att KGFC kan ta en historisk första SM-titel, säger Nils Wiberg, vd på Prioritet Finans i ett pressmeddelande.

"Hjälper engagemanget"

Enligt vad GP erfar kommer samarbetet ge GFC 3,9 miljoner kronor. Summan kommer fördelas över en treårsperiod.

GP har pratat med Göteborg FC:s ordförande Peter Bronsman, som dock inte en vill inte säga något om summorna.

– Jag kommenterar inte det. Jag får inte heller – och vill inte, säger han.

Bronsman har tagit till sig av vad Marcus Lantz framförde efter senaste matchen.

– Det får stå för honom. Jag kan inte kommentera det han säger. Vår verksamhet ligger långt fram. Vi får inget gratis, säger GFC:s ordförande.

Vad betyder detta för er verksamhet?

– Att vi kan ta de steg vi vill ta – och göra det vi vill. Det hjälper även upp engagemanget.

Hur påverkas ditt engagemang i klubben av detta?

ANNONS

– Ingenting i början. Det blir en del av utvecklingen av klubben. Han (Nils Wiberg) brinner för Göteborg och för ungdomar och vill ta hand om dem i ett tidigt skede, säger Bronsman.

Peter Bronsman säger att det kommer bli förändringar i organisationen inför nästa säsong. Tränarna Marcus Lantz och Jörgen Ericsson har avtal ett år till.

– De har kontrakt. Sedan ska vi tala med individerna och utvärdera året. I år hade vi 19 A-kontrakt och vann dessutom F19-serien. Det får vi inte glömma, säger Peter Bronsman.

ANNONS