Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Gessles "fina" gest: "Skämtar du med mig?"

Per Gessle håller stenhårt på Halmia. Det hindrade inte musikikonen från att ställa upp för Halmstad BK och skänka hela 100 kronor till klubben.

En insamling för att samla in pengar till klubben har blivit succé i Halmstad. Ledande bakom kampanjen är Gyllene Tider-trummisen Micke ”Syd” Andersson. Kampanjen #HBKkompisar har som mål att nå 100 000 kronor. Något som skulle göra att de får sin logga på klubbens matchtröjor.
– När vi är på tröjan kommer det att gå skitbra, haha. Nej, men jag hoppas de höjer sin lägstanivå. Man kan säga att de ska hålla sig kvar, men jag tycker att man kan begära mer. Jag vill framför allt se dem vara trygga på planen, säger Andersson till Aftonbladet.

På fyra dagar har de redan samlat in 60 000 kronor. Endast 40 000 kvar för Micke ”Syd” Andersson och de andra. Mest otippad av de som skänkt pengar – Per Gessle. Musikikonen är stenhård supporter av Halmstads lokala rival Halmia, men ställde ändå upp för Halmstad BK.
– Han skrev till mig mitt i en intervju att han ville pytsa in. ”Va, skämtar du med mig”, svarade jag, men förklarade sedan hur man gjorde. Kan Halmstads störste halmian gå in med 100 kronor för att han tycker att det här är bra...ja, då kan ingen backa ur, säger Andersson.

Förutom Micke "Syd" Andersson så är även komikern Thomas Pettersson, bordtennislegendaren Jörgen Persson och tennisprofilen Sofia Arvidsson inblandade i kampanjen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.