George Weah Liberias nya president

Sedan en tid tillbaka har det stått klart att fotbollslegendaren George Weah kandiderar i Liberias presidentval. Under onsdagen rapporterar flera medier att den förre Ballon d'Or-vinnaren är landets nye president.

ANNONS
LocationLiberia|
|

Förre AC Milan-spelaren George Weah har blivit vald till president i Liberia, det rapporterar bland annat engelska Mirror.

Enligt tidningen ska valet, vars första omgång i oktober inte kunde avgöra en slutsegrare, slutat i en storseger för den förre Ballon d'Or-vinnaren – Weah ska nämligen vunnit 12 av 15 valdistrikt i Liberia.

Under natten till onsdag twittrade 51-åringen ett tack till de som röstat på honom i valet.

George Weah härstammar från ett fattigt distrikt i huvudstaden Monrovia, där han de senaste åren varit politiskt verksam. Han utmanade om presidenttiteln redan 2005, då gjorde hans brist på politisk erfarenhet att det liberianska folket istället valde Ellen Johnson Sirleaf till ledare. Hon har sedan suttit över två valperioder – men lämnar nu över makten.

ANNONS

Maktskiftet är det första fredliga i Liberias historia, som innan valet 2005 hade genomgått ett långt, blodigt inbördeskrig.

"Han älskar Liberia"

Förre BK Häckens-spelaren Jimmy Dixon, med rötterna i Liberia, har hävdat att det liberianska folket vill ha en förändring.

– Folket är trötta på politikerna som säger att de ska göra saker och inget sedan händer. Många är korrupta, har han sagt i en tidigare intervju med GP.

Försvararen vet vem han skulle röstat på om han hade möjligheten.

LÄS OCKSÅ: Fotbollslegendaren kan bli president

– Jag skulle definitivt röstat på George Weah. Han älskar Liberia, har gett mycket till vårt land och kan förändra situationen för de unga.

ANNONS