Gary Lineker rasar efter Marcus Danielsons utvisning

Den engelske forne storspelaren Gary Lineker tyckte inte att Marcus Danielson skulle fått rött kort mot Ukraina i åttondelsfinalen i EM. ”Löjligt”, skriver Lineker på Twitter.

ANNONS
|

Det var i den 99:e minuten som Marcus Danielson fick syna det röda kortet. Detta efter att han rensat bort en boll men träffat ytterst olyckligt på Artem Besedins knä med dobbarna före.

Besedin blev liggande. Och sedermera färdigspelad för åttondelsfinalen. Han var så pass skadad att knäet inte höll för mer fotbollsminuter och fick stödjas av banan med hjälp av läkare.

Marcus Danielson fick det röda kortet av den italienske domaren Daniele Orsato efter var-koll. Orsato klev av banan och kollade på sin skärm. Ganska snabbt stod det klart – svensken skulle inte få spela mer.

Lineker rasar mot röda kortet

Enligt vissa var utvisningen solklar, alltså.

ANNONS

– Den var glasklar, säger C Mores Hasse Backe.

Men så var det inte enligt alla.

Exempelvis den tidigare engelske storspelaren och numera tv-profilen Gary Lineker. Han tyckte att Danielson skulle fått spela vidare.

”Det är inte ett rött kort. Han har full rätt att rensa den bollen. Återigen vänder slowmotion en oskyldig tackling till att den ser mer ut än var den var. Löjligt.”, skriver Lineker på Twitter.

Gary Lineker fortsatte sedan att ifrågasätta det röda kortet med ännu en tweet. Denna gången efter att Marcus Berg glidit in i en ukrainsk spelare i förlängningen men ingen åtgärd vidtogs.

”Så är detta rött kort också? Någon skillnad?”

Sverige föll till slut mot Ukraina med 1–2. Artem Dovbyk avgjorde med ett mål i slutminuterna av förlängningen.

ANNONS