Gambias fotbollslandslag nära att dö – syret tog slut

Gambias fotbollslandslag var bara 30 minuter från en total tragedi.
När laget skulle flyga så tog syret slut i flygplanet.
– En halvtimme till och vi hade varit döda allihopa, säger Gambias tränare Tom Saintfiet till belgiska Nieuwsblad.

ANNONS
|

I helgen drar de afrikanska mästerskapen igång och det var på väg till dessa som Gambias fotbollslandslag råkade ut för en allvarlig händelse.

När laget klev på flygplanet som skulle ta dem till Elfenbenskusten så märkte de direkt att det var dålig luft i planet. Flera spelare började omedelbart att svettas och klaga på att det var dålig luft i det lilla planet.

Spelaren Saidy Janko berättar om det hela på Instagram och säger att man blev försäkrade om att luftkonditioneringen skulle starta när planet hade lyft.

Men när planet väl hade lyft blev inte luften bättre, berättar Janko.

ANNONS

”Den outhärdliga värmen blandat med bristen på syre gjorde att flera personer började få väldigt ont i huvudet och en extrem yrsel. Därefter började folk titt som tätt att somna onaturligt djupt bara minuter efter att planet lyft”, skriver han.

Tränaren: 30 minuter från att alla dog

Efter nio minuter hade flygkaptenen inte något val, utan tvingades nödlanda och enligt tränaren Tom Saintfiet var det inte långt från att det hela slutade i en total tragedi.

– Vi hade alla kunnat vara döda nu. Många somnade snabbt, inklusive mig själv. Och jag minns hur jag såg mitt liv flimra förbi i mina drömmar. På allvar alltså. Det fanns spelare som inte vaknade direkt efter att vi landat på grund av den djupa sömnen. Vi blev nästan kolmonoxidförgiftade. En halvtimme till och vi hade varit döda allihopa, säger han till belgiska Nieuwsblad.

LÄS MER:Torbjörn Nilsson om Svennis besked: ”Blir ledsen i själen”

LÄS MER:”Svennis” drabbad av cancer

ANNONS