Galen målfest: Sju mål lyfter Gais

Jo, resultatet stämmer. 7–0 till Gais. Sju–noll!

ANNONS
|

1985 spelade Gais i tvåan och hade ett par målfarliga herrar vid namn Samir Bakaou och Steve Gardner i anfallet. Mot Halmia hade duon lekstuga – och fixade varsitt hattrick i 6–0-segern.

Det skulle dröja 31 långa år innan nåt liknande inträffade ...

7–0 mot Ängelholm i Superettan, tre mål av Luka Mijaljevic och lika många av Luther Singh (och ett av Kieron Cadogan). 2 495 på Gamla Ullevi gnuggade ögonen, nöp sig i armen, tittade på gröna fyrverkerier mot den ljumma skyn – och reste sig rusigt upp under galet jubel och med brännande handflator.

Stående ovationer, alltså.

ANNONS

Efter 45 spelade minuter och fem grönsvarta mål var förresten de gröna målraketerna helt slut, så pyroteknikförtaget fick i panik åka efter nya till andra halvlek.

Gais hade för övrigt bara gjort sju mål på åtta spelade matcher – och gick med utklassningen från 7–9 i målskillnad till 14–9. På en enda match.

Därmed hoppade laget upp på plats fem i tabellen, ett snäpp före Örgryte.

– Jag vill stå för en offensiv fotboll, så det är kul att det lossnade målmässigt! Men det är alldeles för tidigt att titta i tabellen. För några omgångar sedan sa exempelvis alla att Öis var på väg uppåt. Efter 15 omgångar kommer serien att ha satt sig, tror Gais nye tränare Benjamin Westman.

Han har i stort sett ett helt nytt lag på gräsmattan, då Gais rensat rejält i truppen. Lille Luther Singh från Sydafrika kom redan förra säsongen, men spelade då bara åtta matcher (två mål). Nu har 18-åringen byggt muskler och hittat rätt i spelsystemet tillsammans med anfallaren Luka Mijaljevic.

Singh rev gång på gång sår i Ängelholms försvar, oerhört farlig man mot man. Snabb, skottvillig – och alldeles för bra för Superettan.

– Jag tror att goda saker kommer till mig – och till laget också, ler blyge Singh efter matchen.

ANNONS

Han är samtidigt ödmjuk.

– Jag måste jobba mer, få mer gjort. Med Guds hjälp kanske jag kan gå vidare ... jag har i alla fall aldrig gjort tre mål i professionell fotboll förut, haha.

Men det kommer mer?

– Ja, det kommer mer, säger Singh bestämt.

Luka Mijaljevic värvades från Utsikten för sin målfarlighet – och kunde ha gjort minst ett par mål till.

– Jag har aldrig varit med om en sån här match, att vi gör så många mål. Vi har bra självförtroende i ryggen och några matcher där vi hittat en bra nivå och verkligen visat vilken spetskvalitet vi har framåt. Särskilt när vi har bra rörelse på alla spelare i kombinationsspelet ...

Är spelet på väg uppåt, alltså?

– Vi har skapat innan, men i dag satte vi dit lägena, krossade verkligen Ängelholm. Det kändes hur roligt som helst att spela, säger Mijaljevic nöjt.

ANNONS