Sportchef Niklas Karlström, t.v., fortsätter på Gais inslagna väg och letar spelare från lägre divisioner.
Sportchef Niklas Karlström, t.v., fortsätter på Gais inslagna väg och letar spelare från lägre divisioner. Bild: GP & Gais

Gais värvar målspruta från division 1

Säsongen är långt ifrån över. Men redan nu har Gais gjort klart med en anfallsförstärkning till 2021. Målsprutan Daniel Sterner från Täby FK i division 1 är klar.
– Min idealforward är faktiskt så som Sterner är, bra på mycket och snabb i tanken. Det är många verktyg i lådan hos honom, säger klubbens sportchef Nicklas Karlström.

ANNONS
|

Anfallaren Daniel Sterner gör sin första säsong på division 1 nivå i år och har mäktat med fem mål på tio matcher hittills för nykomlingen Täby FK. Det är prestationerna i år kombinerat med 24-åringens fenomenala 2019 som gjort Gais intresserat. Då stod Bollstanäs-produkten för 18 mål när hans klubb gick upp.

För det nominerades han till årets anfallare i division 2. Sportchefen Nicklas Karlström ser värvningen som en naturlig fortsättning på den inriktning klubben tog i vintras med en satsning på att ta in unga och utvecklingsbara spelare från lägre divisioner.

– Vi är väldigt nöjda med den utveckling som vi under denna säsong har sett för spelarna som anslutit från serierna just under eliten. Att hitta och försöka att utveckla guldkornen på den nivån är absolut en väg som vi vill fortsätta på, säger han till klubbens hemsida.

ANNONS

Karlström: ”Min idealforward”

För GP utvecklar han sedan sina tankar om att ta in Sterner.

– Division 1 är en serie som vi tittar väldigt mycket på. Vi har egentligen haft koll på alla lagen och sett över vad det finns för forwards. Det är den svåraste positionen att hitta rätt i. Man måste ha spelare med många bra egenskaper, spelare som funkar i spelet men som också är vassa i boxen. Här har vi hittat en kille som är just det. Ska vi fortsätta med den här fotbollen som vi vill spela måste vi ha spelare som är bra på båda delarna, säger Karlström och tillägger:

– Det här är en hårt arbetande forward som är bra med både vänster och höger fot och även en duktig huvudspelare. Han har också snabbhet och är en målskytt – så han har väldigt mycket positiva bitar som vi gillar. Min idealforward är faktiskt så som Sterner är, bra på mycket och snabb i tanken. Det är mycket verktyg i lådan.

Daniel Sterner själv kommenterar den stundande flytten till Göteborg såhär:

– Under de senaste åren har jag haft en positiv utveckling och jag känner nog att jag är redo för nästa steg. Det ska till att börja med bli roligt att till att börja få träna på en högre nivå och jag är beredd att göra det jobb som krävs.

ANNONS
ANNONS