Gais vann mot Tvååker – men vem gjorde 1–0-målet?

Gais besegrade Tvååker i årets näst sista träningsmatch.
1–0-målet tillskrevs Axel Norén – men frågan är om han var sist på bollen?
– Jag tror faktiskt det var han, säger Mervan Celik som dock satte det avgörande 2-1-målet.

ANNONS
|

Gais stod för ett starkt cupspel, det blev seger mot båda Göteborgsrivalerna IFK Göteborg och Utsikten. Däremot innebar en förlust mot IFK Norrköping att cupdrömmen tog slut redan i gruppspelet.

I stället har laget bokat in träningsmatcher för att slipa på formen inför premiären som förkunnar att laget är tillbaka i superettan. I helgen blev det seger mot Helsingborg – nu väntade Tvååker på Valhalla IP.

Tvååker var förra året konkurrent till Gais i division 1 – att lagen nu spelar i olika serier gick tidigt att utläsa. Trots kylan bjöd man på värmande spel och skapade flera farligheter.

Tvååker stack upp med ett friläge som Mergim Krasniqi fick göra en svettig räddning på – men matchens första mål skulle logiskt nog göras av hemmalaget.

ANNONS

Två mål i slutet

På en frispark från höger nickade Axel Norén bollen på mål. Avslutet såg inte helt otagbart ut men slank som en tvål ur målvaktens händer. Medan bollen sakta rullade mot målet gjorde Mervan Celik ett utfall för att peta den över linjen. Frågan är om han hann nå den innan eller efter den gjort just det?

Speakern på Valhalla slog nämligen fast att Norén gjort 1–0-målet. Av bilderna är att döma är det svårt att vara bergsäker.

– Jag tror faktiskt det var Axel, bollen var nog inne innan jag touchade den.

Det andra målet i matchen, som kom med kvarten kvar, rådde det lyckligtvis inga som helst tvivel kring vem som gjorde. Denna gång var det Celik som fick fira fullt ut.

Anfallaren tog vackert med sig en boll på bröstet och vrickade sedan bollen förbi en utrusande målvakt. Den rullade sedan retfullt långsamt in till 2–0.

– Jag fick en bra boll som jag kunde brösta ner och placera in. Jag såg att målvakten rusade mot mig, så jag satte den snabbt vid sidan.

Mervan Celik om resultatet

Tvååker reducerade med tio minuter kvar att spela men kom aldrig närmare än 2–1.

– Vi vill vinna varje match, så det är bra. Men de gör det bra, krigar på bra och stänger ytorna. Så vi fick jobba en hel del och gjorde en helt okej match, säger Mervan Celik.

ANNONS

Det känns som ni hade kunnat göra några mål till?

– Ja, vi hade några chanser. Men det är träningsmatch. Vi tränar på det vi ska göra och försöker utvecklas hela tiden.

Innan premiären mot Östersund den andra april väntar en träningsmatch mot Falkenberg för Gais.

LÄS MER:Se matchen mellan Gais och Tvååker

LÄS MER:Gais och Öis hemmapremiärer flyttas

LÄS MER:Roland Blomstrand får nytt förtroende som Gais ordförande

ANNONS