Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Gais vann mot Norrby på Borås arena – hakar på topplagen i superettan

Daniel Sterner var tillbaka i startelvan. August Wängberg sköt i krysset – och Gais vann igen. Grönsvart hakar på i toppen av superettan efter seger mot Norrby med 2–0.
– Krysset är ju ledigt – alltid!, säger August Wängberg efter sin praktträff.

I den 26:e minuten lyckades Gais tråckla sig ur en 50/50-duell på egen planhalva. Därefter satte August Wängberg fart. Likt en snabbare version av ett godståg forsade han fram på högerkanten med bollen, lade ut den på Johan Andersson för att sedan fortsätta sin löpning i offensiv färdriktning. Ett instick i straffområdet och ett hårt skott senare var det 0–1 i Anton Cajtofts målbur.

– Man siktar ju alltid i krysset, skrattar August Wängberg.

– Jag kom in boxen och tänkte att jag skulle skjuta. Och krysset är ju ledigt – alltid!

LÄS MER: Från serieledare – till tre raka förluster för Gais: ”Alla mår dåligt”

Innan Norrby-spelarna hade hämtat sig från baklängesmålet höll det på att smälla igen. Nästan direkt på avspark slarvades det i hemmalagets backlinje och Johan Andersson snodde åt sig bollen, tog sig in i straffområdet och spelade in den mot straffpunkten där Daniel Sterner väntade. Men anfallaren fick inte ordning på bollen och chansen rann ut i sanden.

I övrigt var det Mathias Karlsson i Gais-målet som var en av den första halvlekens förgrundsfigurer. I den 32:a minuten räddade han ett hårt volleyskott från Melvin Andersson vid sin vänstra stolpe. Tio minuter senare var det Viktor Berghs tur att försöka överlista Karlsson. Efter att målvakten inte lyckats få undan ett inlägg så tvingades han till reflexräddning ut till hörna. Det var också halvlekens sista heta målchans. Gais gick till halvtidsvila med en 1–0-ledning.

Lagkapten Wängberg var nöjd med hur laget tålmodigt utförde de första 45 minuterna.

– De är kontringsstarka och vi skulle förminska antalet bolltapp. De låg bara där och väntade på bolltappen. Vi spelade efter vår matchplan och gjorde det bra.

LÄS MER: Öis kvar i bottenträsket efter kryss mot Landskrona

Gais smakstart

Gais skulle få en smakstart på den andra halvleken. Daniel Sterner skarvade en ganska svag hörna från Johan Andersson, men vad gjorde det när en Norrby-spelare hjälpte till att få bollen med fart mot eget mål och så småningom i mål. 0–2 var ett faktum.

Norrby hade sedan några halvchanser när gaisarna ställde till det för sig i eget straffområdet – närmare än så kom de aldrig. Det var snarare Gais som var närmare 0–3 än Norrby 1–2. Daniel Sterner kom fri i den 86:e minuten och kunde punktera tillställningen men Anton Cajtoft parerade.

Gais vann med 2–0, segrade efter tre raka förluster och hakar på topplagen i superettan.

– Det är klart att det har varit tungt. Men det är den här klyschan om att vi har spelat bra men förlorat matcherna. Innan har vi spelat dåligt men vunnit matcherna. Det är klart att det är lite tungt men det går upp och ner. Nu har vi förhoppningsvis haft vår dipp och kommit tillbaka starka. Det visar hur bra mod vi har i truppen, säger August Wängberg.

Har det hjälpt att ni spelat bra för att behålla tålamodet – även om ni förlorat?

– Det finns väl en inre trygghet. Även om det är tråkigt att vi inte gjort mål. När det blir motgång på motgång så är det ingen som bryr sig om vi vinner bollinnehavet – det är ingen som räknar det i tabellen. Men vi har många rutinerade spelare som vet hur man ska hantera det. Alla har hållit huvudet på plats. Det är ingen som ballat ur utan vi har vetat vad vis ska göra.

Men en viktig seger, det sticker han inte under stolen med att det var, August Wängberg.

– Det är ett bra trendbrott innan uppehållet så vi får bra förutsättningar inför hösten när allt avgörs.

Fakta: Så startade Gais

Mathias Karlsson – August Wängberg, Aiham Ousou, Emin Grozdanic, Niclas Andersén – Nikola Ladan (Joackim Åberg 90’), Boris Lumbana, Adnan Maric – Johan Andersson (Daniel Hultqvist 86’), Daniel Sterner (Adam Egnell 86’), Michael Kargbo (Julius Lindberg 77’)

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.