Gais vann matchen mot Oddevold

För första gången för säsongen spelade Gais inför hemmapublik.
De Imponerade och tog en övertygande 3-0 seger mot superettanykomlingarna Oddevold.
– Det var magiskt. Över förväntan faktiskt, säger Mohamed Bawa efter matchen.

ANNONS
|

Få det senaste om Gais – så fort det händer

Missa inte en nyhet, reportage eller analys – följ Gais och få en pushnotis direkt till din telefon så fort det händer något i Grönsvart.

Klicka här för att följa Gais

Bara en vecka innan Svenska cupen drar igång spelade Gais sin första match på hemmaplan, totalt sin andra för säsongen. Motståndet stod superettanykomlingarna Oddevold.

Det var en entusiastisk publik när de Grönsvarta stegade ut på planen. Gaisarna verkade spelsugna framför den 1052 personer starka hemmapubliken och tog direkt kommandot på Valhalla IP:s konstgräs.

– Det är underbart att vara hemma igen och spela match igen. Vi får dem i ryggen och får vinna inför dem och underhålla med tre mål och spela ganska bra fotboll, säger Gais tränare Fredrik Holmberg efter matchen.

Bjöd publiken på klassmål

Mohamed Bawa, 19, som nyligen skrev på ett A-lagskontrakt, spelade hela matchen. Han njöt av hemmastödet.

ANNONS

– Det var magiskt. Över förväntan faktiskt. Det är det här man vill, att supportrarna skriker på dig: ”fortsätt!” och ”gör honom!”, man blir bara mer taggad, säger han.

Gais satte fart direkt och i den 18:e minuten skulle också ledningsmålet komma. En lång hörna från höger damp ner framför en helt omarkerad Axel Norén som enkelt kunde sätta dit 1-0. Det skulle inte dröja länge innan Chovanie Amatkarijo kunde utöka till 2-0.

– Första 30 är väldigt bra. Sen tycker vi själva att vi gick ner oss lite, slarvade lite med grunderna. Den är inte perfekt insatsen, men ändå stark, säger Holmberg.

Mohamed Bawa tycker att Gais är redo att dra igång tävlingsmatcherna.
Mohamed Bawa tycker att Gais är redo att dra igång tävlingsmatcherna. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Det andra målet var lite av en delikatess när Mohamed Bawa hoppade över Lundgrens passning och helt friställde Amatkarijo.

– Det var ett klassmål. Gio (Amatkarijo) vek in och la upp den i krysset ungefär. Han är riktigt bra, säger Mohamed Bawa.

Gais dominerade

Oddevold var dock inte ofarliga och skapade några lägen men det var trots allt Gais som dominerade matchen.

– Vi var bra men vi har väldigt mycket att jobba på också. Det här är en bra start, mer är det inte, säger Holmberg.

Gais bjöd stundtals på riktigt fint spel.

– Vi har bra och finurligt anfallsspel. Det var mycket som var bra. Överlag är det bra med mycket kreativitet och bra anfallsspel, säger Holmberg.

ANNONS

I den andra halvleken blev det mer kamp och med flera byten sjönk tempot i matchen markant. En inhoppare som imponerade under sina 30 minuter var Amin Boudri som ständigt hittade kreativa lösningar och kom till flera avslut utan att bollen letade sig in i mål.

Ett till mål skulle det dock bli när Mohamed Bawa i slutminuterna slog in ett inlägg från kanten som hittade den framrusande Mervan Celiks panna. 3-0. Det blev också matchens slutresultat.

Med bara två matcher i benen reser gaisarna nästa helg till Borås för att möta Elfsborg i svenska cupen.

– Vi är alltid redo. Vilka som än kommer så kommer vi ta dem hundra procent. Det har varit lite få matcher men vi känner oss redo, säger Mohamed Bawa.

LÄS MER:Slutrapport av Gais träningsläger i Spanien 2024

LÄS MER:Amin Boudri om äventyret i Venezia och att välja Gais

LÄS MER:Nyförvärvens lycka – efter Gais-debuten

ANNONS