Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Gais värvar tunisiske målvakten Charfeddine Cherif

Oscar Ekman är långtidsskadad. Därför hämtar Gais in en ny målvakt. Charfeddine Cherif, 28, har skrivit på ett kontrakt med klubben.
– Det blir en bra lösning, säger sportchef Nicklas Karlström.

Det var tänkt att Mathias Karlsson, Erik Westgärds och Oscar Ekman skulle tampas om målvaktspositionen i Gais 2020. Men då den senare drabbats av en axelskada, vilket håller honom borta sannolikt hela säsongen, har klubben fått agera.

Tidigare Öis- och Häcken-spelaren Martin Lucena har varit och provtränat på Gaisgården, men det blir inte han som hämtas in för att täcka upp för Ekman.

Häromdagen skrev Fotbolltransfers att Grönsvart i stället hittat ersättaren i Charfeddine Cherif, en tunisisk burväktare som senast representerade AS Djerba, men som efter det har varit klubblös.

LÄS MER: Här är superettans 30 bästa spelare

Och dagen före Gais premiär mot Jönköpings Södra i superettan bekräftar tränare Stefan Jacobsson för GP att en övergång är i hamn.

– Han ska vara klar, enligt den informationen jag har fått, säger Jacobsson och fortsätter:

Nyförvärvet blir dock inte spelklar till premiären.

– Nej, men vi hoppas att han ska vara spelklar till Norrby-matchen. Det tror jag han blir, men det är bäst du tar det med Nicklas (Karlström, sportchef) säger Jacobsson.

En stund senare når GP Karlström.

Sportchefen bekräftar att Cherif har skrivit på och att han är disponibel för match till bortapremiären mot Norrby.

– Han blev klar i lördags, vi hann innan deadline. Allt är inlämnat och klart. Han gör sin första träning på onsdag.

Hur fick ni nys om den här killen?

– I det här fallet var det jag och agent som hade koll på honom. Vi har inte haft honom här och testat, men vi är säkra på att det är en jäkligt duktig målvakt. Det scoutingarbetet har vi gjort, säger Karlström.

Han fortsätter:

– Vi satte oss ner och gjorde en lista efter att Oscar blev skadad, och det har inte varit helt lätt att hitta helt rätt. Vi tänkte först att vi kanske skulle ha in någon äldre målvakt, men hittade inte någon lämplig där. Och så ville vi inte ha någon för ung spelare, för där har vi Erik som vi tror väldigt mycket på.

Utöver AS Djerba har Cherif, som är född i Tyskland, representerat ytterligare en rad tunisiska klubbar och även ett flertal tyska klubbar.

Som spelare beskriver Karlström honom såhär:

– Han är väldigt atletisk. Kommer det ett skott uppe i krysset kan han ändå vara där och nå den. Sedan gick vi lite på åldern också, han har gott om erfarenhet. Det är viktigt i det här läget.

Kontraktet är ett korttidsavtal och löper till att börja med fram till 31 juli.

– Det blev så, för att känna och klämma på varandra. Det var ömsesidigt, både från hans sida och från vår sida att vi ville ha det så. Sedan finns det en möjlighet att förlänga – om han trivs med oss och vi trivs med honom.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.