Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Mathias Karlsson, tidigare i Örebro SK, är klar för Gais.  Bild: ANDREAS L ERIKSSON
Mathias Karlsson, tidigare i Örebro SK, är klar för Gais. Bild: ANDREAS L ERIKSSON

Gais värvar målvakt från allsvenskan

Gais skickade ut kryptiska ledtrådar under onsdagen – med vilka man till slut meddelade att man värvat Mathias Karlsson som förra säsongen tillhörde Örebro SK.

Ett café, ett klubbemblem och ställ från tidigare klubb. Gais skickade ut flera kryptiska bilder innan man, under onsdagseftermiddagen, presenterade sitt senaste nyförvärv.

"På begäran – här kommer ledtråd 1 av 5: Uppvuxen i en stadsdel som fått ge namn till det här trevliga caféet", skrev klubben på Twitter.

Spelaren i fråga var Mathias Karlsson som förra säsongen tillhörde Örebro SK. Där han dock fått agera andremålvakt.

24-årigen har tidigare provspelat för klubben och nu har han kommit överens med Gais om ett kontrakt på två säsonger. Nu ser Karlsson som, utöver Örebro, även har representerat Carlstad United fram emot att få en mer framskjuten roll.

– Det ska bli jättekul att komma till Gais och jag längtar verkligen efter att få spela viktiga matcher igen. Jag har fått ett bra intryck av klubben och av Stefan (Jacobsson) som kommer in som ny tränare, vi hade lite koll på varandra sedan tidigare och har haft bra samtal under den tid som jag pratat med klubben. Jag tycker att truppen ser spännande ut och tror att vi ska kunna göra något bra ihop och framför allt så ser jag fram emot att bli rejält testad som målvakt igen, säger han till klubbens hemsida.

"Kommer passa utmärkt"

Jonas Östergaard, sportansvarig i Gais styrelse, är nöjd med värvningen.

– Vi har följt Mathias under ett tag och vet att han är en duktig målvakt som utvecklats stort i det tysta som andremålvakt i Örebro. När han var nere hos oss tidigare i november fick vi också ett mycket gediget intryck av honom som person, kollega och lagkamrat. Han kommer att passa utmärkt in i gruppen och den miljö som vi vill ha i GAIS. Vi tror mycket på honom som sista utpost i laget.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.