Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Anton Snibb. Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Anton Snibb. Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Gais värvar från succéklubben

GP har tidigare skrivit att Gais varit intresserat av succélaget Ljungskiles Anton Snibb. Nu meddelar Grönsvart att försvarsklippan är klar.
– Vi har aktivt sökt efter spelare med bra vänsterfot och det har vi verkligen hittat nu, säger Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i Gais styrelse.

Ljungskile tog steget upp till superettan efter att ha vunnit division 1 den här säsongen. Därefter har man alltså lyckats förstärka truppen med att värva Niklas Olsson från Gais, men det blev på bekostnad av en försvarare.

GP har tidigare skrivit om Gais intresse för Ljungskiles Anton Snibb, 23, och nu är han klar för grönsvart över de två kommande säsongerna. Det bekräftar Gais på sin hemsida.

– Anton kan spela ytterback eller wingback och är en bra duellspelare i båda riktningar. Han är duktig på att ta sig förbi sin gubbe och komma till inlägg, men han är också svår att passera för motståndaren. Vi har aktivt sökt efter spelare med bra vänsterfot och det har vi verkligen hittat nu, dessutom tror vi att han kan ta ytterligare ett steg i sin utveckling när han får träna och spela på en högre nivå, säger Jonas Östergaard.

"Mål att ta ordinarie plats"

Anton Snibb har en bra säsong med Ljungskile i ryggen, men tycker samtidigt att det finns mer att hämta. Det hoppas 23-åringen få ut i Gais.

– I tanken är jag absolut redo för att ta det steget. Men sedan får man ha respekt för att det kommer att gå lite snabbare och att man möter bättre spelare. Fast jag ser på saken som att om man får spela och träna med bättre spelare som bidrar det till ens utveckling. Så jag räknar med att det kan finnas en uppstartsperiod, men det är klart jag har som mål att ta en ordinarie plats i laget – man vill ju alltid spela, säger Anton Snibb.

Innan ankomsten till Ljungskile har Anton Snibb även representerat Vänersborgs SK och FC Trollhättan i division 2. Utöver det har 23-åringen även spelat allsvensk futsal med Mellerud.

– Jag är en vänsterback eller wingback som spelar med mycket fart och mycket energi. Min fysik är bra och jag spelar med många löpmeter åt båda håll, min inställning är att man alltid ska göra jobbet för laget, säger Anton Snibb till Gais hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.