Gais värvar från division 1

Gais säkrade kontraktet i superettan i sista omgången. Nu bygger laget för nästa säsong – och värvar mittback från division 1.

ANNONS
|

I superettans sista omgång i helgen säkrade Gais kontraktet genom seger över Dalkurd.

Nu riktas blickarna mot 2021.

På måndagen meddelade klubben att lagkaptenen och mittbacken Calle Nyström lämnar klubben. Ett dygn senare förstärker man med en ny mittback. Klubben tar in Daniel Hultqvist från division 1-klubben Oskarshamns AIK.

LÄS MER:Stor genomgång av Gais

– Jag vill gärna växa in i en roll där jag kan ta för mig mer, höras mer på planen och utvecklas för att kunna leda laget på ett bättre sätt. Det är väl sådant som kommer med erfarenhet och mogenhet, men jag hoppas kunna ta steg avseende det redan nästa år, säger 22-åringen till Gais hemsida.

ANNONS

Karlström: ”Uppfyller samtliga önskemål”

Gais sportchef Nicklas Karlström kommenterar värvningen:

– Daniel är en av spelarna som funnits på vår bevakningslista sedan något år och han kommer nu ifrån en säsong som visar att han är redo för att ta steget upp på elitnivå. När Oskarshamn spelade mot allsvenskt motstånd i cupen så visade han att han klarar sig bra mot elitspelare.

LÄS MER:Så vill ”Magic-Matte” fira segern och makalösa insatsen

Han fortsätter:

– Vi har sökt efter en mittback som är spelskicklig, snabb och utvecklingsbar och Daniel uppfyller samtliga dessa önskemål så vi tror att han kan kommer att fungera väl i vårt sätt att spela. Han har bra passnings- och huvudspel och det är också egenskaper som är värdefulla. Dessutom är det en ambitiös kille som vi fått fina referenser på så han kommer att passa bra in i gänget.

Kontraktet är skrivet över två år.

LÄS MER:Adnan Maric kommenterar flyttryktena

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS