Gais utan chans mot topplaget

Richard Yarsuvat hittade rätt igen – men då var det alldeles för sent. Halmstads BK var numret större på Gamla Ullevi och vann med klara 3–1.

ANNONS
|

Gais kom med en fin trend och ett gott självförtroende till ett regnigt Gamla Ullevi. Motståndaren, Magnus Haglunds Halmstad, jagar en allsvensk plats och visade ganska snabbt att det skulle bli en jobbig kväll för Grönsvart.

Efter några halvchanser åt båda håll var det gästerna som tog ledningen genom veteranen Mikael Boman. Han vann en duell med Boris Lumbana, väggade sig fri med målvakten, och petade elegant bollen förbi densamme.

1–0 till HBK.

Och det skulle komma mer. Gais fick allt större problem att freda sitt straffområde, och bjöd Halmstad på farliga lägen. I minut 37 blev underläget än värre när Mikael Boman återigen hll sig framme. Den här gången var det Calle Nyström som inte fick undan bollen och Boman dundrade upp den i nättaket.

ANNONS

Jacobsson med tidigt trippelbyte

Tvåmålsunderläge i paus för Gais, och tränare Stefan Jacobsson hade nog en och annan synpunkt när han samlade laget för överläggningar.

Någon vidare effekt gav det dock inte. Redan tidigt i andra halvlek kom 3–0 efter en hörna som skarvades vidare till Andreas Johansson – ännu en veteran som hittade rätt denna afton. Han skickade in trean från nära håll och nu var Gais riktigt illa ute.

Jacobsson beslöt sig för att agera, och det rejält. I minut 60 bytte han ut Nikola Ladan, Jesper Brandt och Haris Cirak på ett bräde. In med Joackim Åberg, Julius Johansson och Emil Wahlström. Boris Lumbana flyttades upp på mittfältet, Adnan Maric klev fram i anfallet.

Gais försökte, och lyckades skapa några hyfsade lägen, men grundproblemet kvarstod: Halmstad var det starkare laget denna kväll, de hade det mest vägvinnande passningsspelet och vann flest dueller över hela planen. Inte minst i straffområdena.

Både Emin Grozdanic och Fredrik Martinsson fick chansen i matchens slutskede, men ingen av dem kunde förhindra en klar förlust för Gais. I 90:e minuten kunde dock Ricky Yarsuvat sätta ett tröstmål, vilket gav slutresultatet 1–3.

– De vinner välförtjänt. Första halvlek är ganska intensiv och stundtals är vi bra med i matchen. Men det som irriterar mig mest är att de får de här målen som vi har poängterat och tränat på. Vi kladdar och håller i bollen alldeles för länge, och de straffar oss för det, säger Gaistränaren Stefan Jacobsson.

ANNONS

Efter en imponerande höst-uppryckning blev mötet med HBK en påminnelse om att Gais har en bra bit upp till tabelltoppen, både poäng- och spelmässigt.

– Gais är i en ombyggnation på ganska många plan och om vi blir ett mittenlag i år så tror jag att många är ganska nöjda. Men de senaste matcherna har vi spelat som en topp sex-lag enligt min bedömning. I dag är vi inte uppe på den nivån, och då blir Halmstad så mycket vassare, säger Jacobsson.

Hur långt är Gais ifrån att bli ett lag som blandar sig i en toppstrid?

– Man får ju titta hur det sett ut för Gais, historiskt. Sedan man hamnade i superettan har det ju bara varit en spiral nedåt. Så i dagsläget är det ganska långt. Det är ju bara att titta på snittpoängen som vi har.

Så startade Gais (4-2-3-1):

Mathias Karlsson – August Wängberg, Carl Nyström, Boris Lumbana, Niklas Andersén – Adnan Maric (Emin Grozdanic, 82), Nikola Ladan (Joackim Åberg, 60) – Jesper Brandt (Julius Johansson, 60), Haris Cirak (Emil Wahlström, 60), Julius Lindberg (Fredrik Martinsson, 82) – Richard Yarsuvat

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS