Gais tog fjärde raka – talangen gjorde första seniormålet

Mot Åtvidaberg tog Gais sin fjärde raka seger för säsongen. Stor matchhjälte blev Axel Henriksson – med sitt första seniormål någonsin.
– Det känns underbart, säger han.

ANNONS
|

Två föreningar med sex SM-guld sig emellan i ett divison 1-möte hör inte till vanligheterna. Men det var vad man hade att förhålla sig till under söndagen.

Sin historia till trots hade Åtvidaberg inte mycket att sätta emot Gais. Vad som såg ut att bli en behaglig resa blev dock onödigt spännande.

– Det satt hårt inne i dag. Vi borde nästan ha avgjort i första halvlek, säger Axel Henriksson.

Gais var överlägset redan då.

Det må ha blåst på sina ställen i Göteborg under söndagen, men på Gamla Ullevi trängde vinden sig inte in. Solen sken, och Gais och dess supportrar sken ikapp med den.

ANNONS

Med läckra aktioner längs ytterkorridorerna letade man sig gång på gång in i Åtvidabergs sista tredjedel. Spelet var vackert, effektiviteten saknades.

Trots det stora övertaget skulle det till en slump för att Gais skulle kunna ta ledningen. Vad var det egentligen som hände?

– Jag tror att (Michael) Kargbo var på bollen, den studsade och det blev stök. Sedan studsade den rätt, och det var bara till att raka in den. Ett enkelt mål, säger målskytten.

Axel Henriksson, 19, som därmed gjorde sitt första mål i den grönsvarta tröjan. Och sitt första mål någonsin i seniorsammanhang.

– Jag hoppas att det blir fler. Det var grymt, och att få höra jublet från supportrarna ... Underbart!, sammanfattar han sina känslor.

”Vår bästa insats i år”

Det hade kunnat bli fler redan på söndagen. Innan halvleken var över fick Henriksson till en hästspark som small i överliggaren så att det ekade på Gamla Ullevi.

Det var spel mot ett mål.

Men trots dominansen gick målskyttet sedan i stiltje.

De högoktaniga grönsvarta målchanserna gick inte att räkna ens på två händer. Att varken Kargbo eller Gustav Lundgren skrev in sig i protokollet förblir ett mirakel.

– 1–0 är väldigt snålt. En felstuds och man tappar poäng, säger tränare Fredrik Holmberg om den uteblivna målskörden.

ANNONS

Gais seger var aldrig hotad – men den blev knapp. 1–0 fick räcka. För det var 1–0 med mersmak.

– Jag tycker att det är vår bästa insats i år, säger Henriksson, och får medhåll av Holmberg.

Fyra matcher, full pott och serieledning. Vem kan stoppa Gais i år?

– Förhoppningsvis ingen. Jag tror på det. Supportrarna och klubben tror på det, säger Henriksson.

Så startade Gais

(4–3–3): Mergim Krasniqi – August Wängberg, Axel Norén, Emin Grozdanic, Harun Ibrahim (Nuha Jatta, 90) – Jonas Lindberg (Nicklas Andersén, 84), Viktor Krüger, Axel Henriksson (Filip Gustafsson, 66) – Gustav Lundgren, Michael Kargbo (Richard Friday, 66), Ben Morris (Julius Lindberg, 84)

LÄS MER:Så ska Gais undvika att hamna i fjolårets fälla

LÄS MER:Krossade fönsterrutor och inkastad rökpjäs på Gaisgården

LÄS MER:Efter Gais tredje raka seger – firar med höjdpunktspaket

ANNONS