Gais trummar på i toppskiktet av superettan efter klara 4–0 hemma mot Örebro.
Detta sedan Grönsvart stått för en strålande insats – med en storspelande Julius Lindberg i spetsen.
– Vi spelar jättebra och vi ser hur långt vi har kommit, säger han.

|

Gais inledde matchen vasst där Julius Lindberg, som fick chansen som anfallare igen, tog sig till ett bra läge omgående som rann ut i sanden. Men den grönsvarta publiken skulle inte behöva behöva vänta länge på att få jubla.

I den nionde minuten skulle samme Lindberg visa kvaliteten igen. 24-åringen bröt sig loss centralt och drev fram bollen innan han släppte ut den till Mervan Celik – som läckert vek inåt och placerade in ledningsmålet för Gais.

Julius Lindberg med stor show

Julius Lindberg fortsatte att vara den första halvlekens stora behållning när han med 25 minuter spelade sprang sig loss centralt till ett friläge. Gais nummer elva misslyckades däremot med att utöka hemmaledningen – sedan William Eskelinen gjort en fin parad mellan Örebros stolpar.

Bara minuter senare kom nästa heta Gais-chans när Gustav Lundgren dribblade sig fram längs högerkanten och spelade in bollen snett-inåt-bakåt. Jonas Lindberg var närmst bollen, men lyckades inte få dit bollen.

I den 31:a minuten var det dags för hemmajubel igen. Och nu skulle Julius Lindberg få göra sitt mål. Efter ett hårt tryck mot Örebros mål där först Mervan Celik fått ett bra läge räddat, kunde Gustav Lundgren hitta in med bollen till Julius Lindberg som efter en touch kunde sprätta upp bollen i nättaket.

– Det var skönt som fan, det var längesen jag gjorde mål nu. Speciellt efter friläget var det extra skönt att få göra mål direkt, säger Julius Lindberg.

Gais spel strålade ikapp med solen och charmade publiken under stora delar av den första halvleken. Bara minuter efter 2–0-målet var det ytterst nära igen. Detta sedan Julius Lindberg stått för en fin framspelning till Gustav Lundgren – som sköt i stolpen.

Gais spelade hem trygg trepoängare

Örebro kom ut med nyfunnen energi till den andra halvleken och lyckades via två raka hörnor sätta lite press på Gais, men utan resultat.

Efter fem minuter tvingades Grönsvart till ett byte sedan Joackim Åberg fått skadeproblem. Richard Friday ersatte, och Lundgren tog klivet ner på centralt mittfält.

Gais spelade upp sig med halvlekens gång och hade kontroll på matchbilden under stora perioder. Men det skulle dröja till den 63:e minuten innan den andra halvlekens första målchans kom, när Jonas Lindberg sköt tätt utanför från ett bra läge utanför straffområdet.

Det blev starten på en ny stark grönsvart del av matchen. Både Mervan Celik och Julius Lindberg kom till intressanta lägen, men utan resultat.

Samtidigt fick den grönsvarta publiken bevittna en efterlängtad hemmacomeback när skadeförföljde Axel Henriksson byttes in med 25 minuter kvar.

Örebros hetaste chans till reducering kom i den 77:e minuten när Adi Fisic vände om och smällde av en volley som tvingade Mergim Krasniqi till en vass räddning.

Minuten senare kunde Gais i stället punktera matchen via blixtsnabbe Richard Friday som rann igenom och placerade in 3–0.

Men det skulle inte stanna där. För i den 83:e minuten kunde den nyss inbytte Alexander Ahl Holmström smälla in 4–0 efter att ha fångat upp bollen utanför straffområdet.

Det resulterade i en mycket välförtjänt och rättvis Gais-seger, som hänger på i toppen av superettan-tabellen.

– Segern är skitskön. Vi spelar jättebra och vi ser hur långt vi har kommit. Det är egentligen bara Öis-matchen vi inte är nöjda med, annars har vi kommit upp i nivå i nästan varenda match. Det är vi väldigt nöjda med, säger Julius Lindberg.

Gais tränare Fredrik Holmberg är också nöjd med insatsen – och ser den som en av lagets bästa för säsongen.

– Det är skönt inför ledigheten att få göra en sån prestation, säger han.