Gais segersvit föll mot Djurgården – nu dags för derby

Det blev inte tredje raka för Gais. Dennis Hümmet gjorde matchens enda mål och de grönsvarta fick lämna huvudstaden utan några poäng. Nu väntar derby mot IFK Göteborg i nästa omgång.
– Det blir årets match i allsvenskan, säger Fredrik Holmberg.

ANNONS
|

Få det senaste om Gais – så fort det händer

Missa inte en nyhet, reportage eller analys – följ Gais och få en pushnotis direkt till din telefon så fort det händer något i Grönsvart.

Klicka här för att följa Gais

Gais kom fyllda med självförtroende till Stockholm. För segrarna mot Mjällby och Kalmar gjorde att de grönsvarta var fyra inför den sjätte omgången.

Dessutom hade man tagit sex av nio möjliga poäng på bortaplan. Ett starkt facit som nykomlingar.

Då gjorde Fredrik Holmberg flera förändringar i startelvan, som vanligt. För så har det sett ut under hans år som huvudtränare. Nu rök fem (!) spelare när det roterades flitigt efter segern senast mot Kalmar.

Blev det för många byten?

– Det är lite för tidigt att säga känner jag. Alla som spelade sprang, slet och kämpade men vi kan ännu bättre. I vår första halvlek finns det absolut mer att hämta i vår offensiv, säger Fredrik Holmberg och fortsätter:

ANNONS

– Nu vet vi hur det är att spela sådana här bortamatcher. Det finns massor att ta med oss.

Vad saknade du i er offensiv?

– I slutet av matchen tog vi ytorna och chansen att gå framåt. I första vänder vi tillbaka lite för ofta och fastnar lite för ofta. Vi är som bäst när vi attackerar och går framåt. Det är det och lite mer kyla med bollen.

Mot Djurgården var det hans gäng som började bäst och visade att man inte har alltför mycket respekt för sina motståndare.

Chanserna saknades dock.

Så för båda lagen, där det var tydligt vad som saknades.

– Det är dålig kvalité hos båda lagen, sa Nordin Gerzic i Discovery.

Tuff start efter paus för Gais

Bättre blev det inte efter paus heller.

I alla fall inte för Gais.

Men för Djurgården räckte det med fyra prestationer för att man skulle vinna.

Albin Ekdal hittade fram med bollen till Magnus Eriksson som satte den i djupet på Haris Radetinac. De tre veteranerna låg alltså bakom läget.

Ett läge som Dennis Hümmet fick och när han fick för mycket tid på sig satt också bollen.

Det var otagbart för Kees Sims. Det blev också matchens enda mål.

– Vi försökte. Vi gick för det hela vägen in och blev bättre och bättre i matchen. Vår sista halvtimme är bästa halvtimmen. Det var två lag som tog ut varandra ganska bra men jag tycker ändå att Djurgården vinner välförtjänt. Sedan visar vi att vi ändå kan vara jämna med de här lagen. Vi behöver bara komma upp i prestation ytterligare. Vi visar att ingen går säkra mot Gais, säger Fredrik Holmberg.

ANNONS

Gais segersvit stannade på två – nu väntar derby mot IFK Göteborg

Gais segersvit stannade alltså på två. En tredje blev det inte för de grönsvarta som istället får sätta sig på bussen hem till Göteborg efter ett miniläger där man varit iväg sedan i onsdags.

Då gäller det att ladda om och sedan ställa om fokuset framåt.

För om en dryg vecka väntar årets höjdpunkt i Göteborg.

Derbyt mellan Gais och IFK Göteborg.

– Det är en skitkul match som vi ser framemot. Vi ska dock först smälta denna och analysera den och sedan tar vi sikte på derbyt. Det blir inte bara årets match i Göteborg utan årets match i allsvenskan, säger Fredrik Holmberg.

LÄS MER:Därför tror Fredrik Holmberg på sitt Gais – stack tidigt ut hakan

LÄS MER:Gais damer tog första seriesegern – på över 30 år

LÄS MER:Gamla Ullevi 2.0 är bästa arenaförslaget

Så startade Gais: 4–3–3

Kees Sims – August Wängberg, Axel Norén, Robin Frej, Robin Wendin Thomasson – Gustav Lundgren, Joackim Åberg (Harun Ibrahim, 83), William Milovanovic (Jonas Lindberg, 83) – Chovanie Amatkarijo (Mervan Celik, 70), Alexander Ahl Holmström (Jack Cooper Love, 70), Amin Boudri (Axel Henriksson, 58).

ANNONS