Jonas Östergaard.
Jonas Östergaard. Bild: Bildbyrån

Gais med nytt initiativ – bjuder in till testmatch

Det har varit ett framgångskoncept hos flera andra klubbar, bland annat Öis. Nu bjuder också Gais in till en testmatch med provspelare.

ANNONS
|

Under tisdagen arrangerar Örgryte internmatch på Öisgården med flera inbjudna provspelare.

Inom kort kommer Gais sy ihop ett liknande koncept, det kommunicerades på klubbens medlemsmöte på måndagskvällen.

– Det blir runt ett tio-tal spelare. I huvudsak spelare från division 1 och division 2 som kommer vara med, sedan fyller vi på med egna spelare, säger Jonas Östergaard i Gais sportråd.

Örgryte kontrakterade exempelvis Gustav Ludwigson just efter ett provspelsmatchande. En spelare som sedan växte ut till en av klubbens stora stjärnor och så sent som i år vann hela superettans poängliga.

Hoppet om att fynda finns naturligtvis hos Grönsvart också – men framför allt menar Jonas Östergaard att det är ett bra tillfälle att kunna hitta spelare som kan bredda truppen.

ANNONS

– Vi ser inte det här som en rekrytering av spets, det här är spelare där de flesta inte har varit på den här nivån, men förhoppningsvis spelare som kan utvecklas här och göra bra ifrån sig under oss.

"Vi tittar ganska brett"

Någon särskild position eller spelartyp ni tittar på just i det här sammanhanget?

– Nej, egentligen inte. Vi tittar ganska brett. Men det är ingen hemlighet att vi behöver anfallsspelare och offensiva spelare i truppen.

Exakt vilket datum testmatchen kommer att gå av stapeln är ännu inte klart.

– Men förmodligen nästa vecka. Vi kommer att gå ut med det och kanske göra någon lite grej runt det. Det är inte helt hundra än, men vi vill hålla det öppet så att man kan komma och titta.

Tanken är att Bravida arena blir spelplats.

– Ja, vi ska försöka få till det på Bravida så att vi kan få dit lite supportrar som är nyfikna och själv vill se på matchen.

ANNONS