Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gais lånar ut mittfältaren Jesper Brandt till Utsikten.  Bild: MICHAEL ERICHSEN
Gais lånar ut mittfältaren Jesper Brandt till Utsikten. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Gais lånar ut Jesper Brandt till Utsikten

Gais-mittfältaren Jesper Brandt kommer under våren att lånas ut till Utsikten. Det skriver klubben på sin hemsida.
– Med hänvisning till den hårda konkurrens som vi har på hans positioner så har det inte blivit så mycket speltid som vi alla hade hoppats på, säger Nicklas Karlström, sportchef i Gais.

Jesper Brandt värvades från Norrby inför säsongen 2020, men hade svårt att ta en ordinarie plats i Gais under fjolåret. Totalt sett blev det 22 matcher i superettan, varav nio var från start.

Nu har klubben och spelaren kommit överens om en utlåning till division ett-klubben Utsiktens BK, där Brandt kommer att spela över den kommande säsongen.

Nicklas Karlström, sportchef i Gais, ger sin syn på utlåningen.

– Jesper är en duktig central mittfältare som jobbar stenhårt för laget både offensivt och defensivt. Men med hänvisning till den hårda konkurrens som vi har på hans positioner så har det inte blivit så mycket speltid som vi alla hade hoppats på. Jesper har varit fantastiskt professionell i den här situationen och varit väldigt värdefull för laget och truppen, men vi förstår absolut att han vill ha en mer bärande roll där han spelar och det kommer han att få via den här lösningen, säger han till klubbens hemsida.

27-åringen tillbringade sina ungdomsår i Qviding, IFK Göteborg och även Gais, där det blev ett år i juniorlaget. i Som seniorspelare har han spelat för Jonsered, Qviding och IFK Värnamo.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.