Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Gais kräftgång fortsätter – endast en seger på fem senaste

Efter fyra omgångar var det serieledning för Gais. Därefter har resultaten blivit något helt annat och på de fem senaste matcherna har det bara blivit en seger – en trend som är allt annat än bra.
– Man är både frustrerad och bitter, säger Stefan Jacobsson.

Segern mot Norrby i slutet av maj är Gais senaste segern. För efter en fin start på säsongen har de grönsvarta nu endast tagit en seger på de fem senaste omgångarna efter att Sundsvall tagit hem samtliga poäng.

Det såg dock ut att kunna bli en skön kväll för Stefan Jacobsson och hans spelare. För efter en trevande start vaknade Gais till och skapade flera fina målchanser under den första halvleken.

När domaren blåste av för halvtid var det 6-0 i skott på mål till Gais.

Men på resultattavlan var det fortfarande 0-0.

Tolv minuter in i den andra halvleken var det 2-0 till Sundsvall efter att Dennis Olsson dundrat upp bollen i ena krysset och Niklas Dahlström knoppat in en hörna.

LÄS MER: Daniel Sterners resa – från division 5 till Gais tack vare ett besök på Hemköp

Frustrationen i Gais efter formdippen

De målen blev de enda uppe i Sundsvall för någon vidare reducering fick Gais inte till utan det blev en ganska behaglig resa för hemmalaget.

– Det är väldigt frustrerande nu, säger Stefan Jacobsson och fortsätter:

– Vi känner ju att vi gör bra prestationer men står ändå här som förlorare och det blir tungt för alla involverade. Den första halvleken är jag väldigt nöjd med men vi är inte tillräckligt effektiva för tillfället. Man får inte så många målchanser och måste sätta dit bollen när läget kommer. Hade vi gjort ett mål i första så hade matchbilden blivit annorlunda.

LÄS MER: Gais uppladdning – tio timmar i buss

Istället kom kallduscharna direkt i andra?

– Ja, och då blir uppförsbacken väldigt stor ...

Vad är det för känsla du har nu?

– Killarna ska ha all heder för att de genomför matchen på ett bra sätt. Jag ser ju på spelarna att när Sundsvall får in 1-0 och 2-0 så tidigt i andra halvlek så sitter besvikelsen i ansiktet. Det är inte mycket man kan göra då. Vi får analysera det här och titta på vad vi kan skruva på och rätta till och sedan bara gå vidare. Nu handlar det om att återhämta sig och sedan ge allt vi har i våra ryggsäckar för att slå Jönköping.

LÄS MER: Serie A-klubb ute efter Nuha Jatta – Gais-talangen om framtiden

En match kvar innan uppehållet

Ja, Jönköping-Södra är sista omgången för Gais innan superettan tar sommarlov. Sista matchen att vända på förlustsviten innan det blir en dryg månads uppehåll.

– Vi får plocka med det som är bra och skruva på lite andra saker som vi kan göra bättre. Vi kanske kan göra motståndarnas mål lite större, säger Stefan Jacobsson och fortsätter:

– Det här är frustrerande och bittert.

Frustrerande att inte få med sig resultaten?

– Vi presterar faktiskt rätt bra i de här matcherna som vi förlorar man står ändå utan poäng. Vi är inne i en tuff negativ trend och vi måste jobba hårt för att vända på den. vi alla vet hur viktiga resultaten är och det spelar ingen roll om vi känner att vi är okej med i matcherna. Det handlar om att göra ett mål mer än motståndarna.

LÄS MER: Aiham Ousou om succén i Gais, landslagsplatsen och utländska intresset

Så startade Gais: 4-3-3

Mathias Karlsson – Johan Andersson (Julius Johansson, 79), Aiham Ousou, Emin Grozdanic, August Wängberg – Boris Lumbana, Adnan Maric (Daniel Hultqvist, 87), Joackim Åberg – Michael Kargbo (Harun Ibrahim, 70), Daniel Sterner, Adam Egnell (Nikola Ladan, 70).

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.