Richard Yarsuvat i Norrbytröja.
Richard Yarsuvat i Norrbytröja. Bild: MAGNUS LEJHALL

Gais jakt på Mr X i mål

Gais jakt på Mr X är över. Under torsdagsförmiddagen kunde GP berätta att klubben gjort klart med 27-årige anfallaren Richard Yarsuvat. Nu har Gais bekräftat värvningen.

ANNONS
|

Richard Yarsuvat, som de senaste två säsongerna har spelat för Norrby IF i superettan, har ett förflutet även i Elfsborg, IFK Värnamo, Örgryte, Dalkurd och Syrianska.

2019 gjorde han tio poäng för Norrby i superettan, fördelat på sju mål och tre assist.

Norrby slutade då på tionde plats i superettan, tio poäng före Gais.

Under förmiddagen kunde GP berätta att Yarsuvat ansluter till Gais.

Yarsuvats kontrakt med Norrby IF gick ut vid årsskiftet vilket innebär att Gais inte behöver betala någon övergångssumma till Boråsklubben.

Totalt har Richard Yarsuvat gjort 33 mål på 101 superettamatcher. Han har även spelat fem allsvenska matcher för Elfsborg säsongen 2011.

ANNONS

Värvat friskt

Richard Yarsuvats bästa säsong är från 2017 då anfallaren gjorde 17 mål och fyra assist, vann superettans skytteliga när Dalkurd slutade tvåa i superettan och avancerade upp i allsvenskan. Laget tränades då av IFK Göteborgs nuvarande tränare Poya Asbaghi.

Yarsuvats spelade två säsonger för Öis mellan 2012 och 2013. Första året gjorde han fyra mål i division 1 södra, det andra blev det 22 matcher i superettan, men inga mål.

För Norrby IF har han gjort imponerande 78 mål på totalt 128 seriematcher.

Tätt efter att GP avslöjat värvningen av Yarsuvat gick klubben ut och bekräftade värvningen.

– Jag är väldigt glad för att Ricky har valt att komma till GAIS och hoppas att han kommer att visa samma spetsegenskaper som han gjort tidigare i Superettan, säger Gais-tränaren Stefan Jacobsson till klubbens hemsida.

Gais har värvat friskt under hösten. Det som har saknats har varit anfallskraft.

Sportrådets Jonas Östergaard har varit tydlig med det.

– Det viktigaste är att vi får in något i anfallsväg, två spelare till. Den ena tänker vi är en ren målgörare, den andra kan vara en kreativ tia, har Östergaard sagt till GP.

ANNONS