190624 GAIS Adam Wästlund och Predrag Randelovic deppar efter Degerfors gjort 2-0 under fotbollsmatchen i Superettan mellan GAIS och Degerfors den 24 juni 2019 i Göteborg.Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89 Bild: MICHAEL ERICHSEN

Gais indraget i bottenstriden efter ny förlust

Efter tre raka förluster jagade Gais tre poäng mot Degerfors. Men istället blev man på nytt nollade när Degerfors vann med 3-0.

|

Mycket stod på spel när Gais tog emot Degerfors i den sista matchen innan Superettans uppehåll. Med tre raka förluster i bagaget var en seger nödvändig inte bara för självförtroendet, utan också för att inte halka ner i bottenstriden på riktigt.

Men det började på sämsta tänkbara sätt. Medan Gais hade svårt att komma till några riktigt vassa lägen framåt, var Degerfors konstruktiva offensivt. Redan efter elva minuter gav Rasmus Alm bortalaget ledningen, och i din 27:e minuten utökade Axel Lindahl till 2-0. Degerfors såg ut att få hjälp att komma till lägen genom stundtals taffligt hemmaförsvar. Vid det andra målet tilläts man avsluta flera gånger innan bollen hittade in i nät.

– Vi är för dåliga i sista tredjedelen. I det stora hela har vi inte mycket att hämta idag, det är min korta summering, sa Bosko Orovic.

16-åring kom in i paus - men raset fortsatte

Gais inledde den andra halvleken något piggare. Kanske fick man en injektion av att den blott 16-årige Nuha Jatta byttes in. Det har tidigare ryktats om att den italienska klubben SPAL varit intresserade av talangen, som var en av Gais tre avbytare för kvällen.

– Jag tycker han går ut och är helt orädd. Han är en fantastisk spelare. Fortsätter han så här kommer inte vara långvarig hos oss, sa Bosko Orovic.

Det var inte den enda junioren som fick speltid för Gais i matchen. Den tunna truppen tillät endast tre avbytare på bänken. 18-årige Adam Wästlund fick förtroende från start. Efter fem inhopp tidigare under säsongen fick han för första gången chansen från start mot Degerfors.

Men juniorerna kunde inte tända gnistan för Gais, vars pigghet avtog snabbt i andra halvlek och spelet började snart bölja, vilket var till fördel för Degerfors. Bortalaget fick komma runt på kanterna och hamnade ofta i fina kontringslägen. I den 70:e minuten kom också 3-0-målet, efter att Marcus Astvald fått fritt läge i straffområdet.

Gais kom aldrig tillbaka efter kallduscharna i den första halvleken och föll tungt med 3-0, Förlusten innebär att Gais står kvar på 13 poäng och är indraget i bottenstriden.

– Vi spelar mycket framför dem, särskilt i sista tredjedelen. Men det är spelare på ingång så vi får se vad som händer under uppehållet, sa Gais Marcus Bergholtz efter matchen.