Gais fortsatt obesegrat – kryssade mot AFC Eskilstuna

Segersviten bröts. Men den förlustfria sviten lever – och nollan bakåt är intakt. Gais kryssade mot AFC och tuffar vidare i toppen av superettan.
– Såklart vill man vinna varje match, men man ska vara ödmjuk också. En poäng borta mot AFC är bra, säger Emin Grozdanic.

ANNONS
|

Gais hade inte släppt in några mål inför matchen.

AFC hade inte släppt in några mål inför matchen.

Därmed var det kanske ingen överraskning att drabbningen på Tunavallen också slutade 0–0. Ett resultat som innebär att Gais segersvit bröts – men också att Stefan Jacobssons manskap ännu inte har förlorat i superettan efter tre omgångar och att laget fortfarande har nollan intakt.

– Såklart vill man vinna varje match, men man ska vara ödmjuk också. En poäng borta mot AFC är också bra. De har börjat serien bra, inte släppt in några mål, inte förlorat, det är bara vara nöjd, säger Emin Grozdanic efter slutsignalen.

ANNONS

Han får medhåll av tränare Stefan Jacobsson:

– Vi har kommit bra in i serien med poängplockandet och utifrån hur jag upplevde matchbilden får man väl vara nöjd, säger tränaren och fortsätter:

Jacobsson: ”En bra genomförd match”

– Jag tycker att det var en väldigt jämn tillställning, tuff, tät och tempofylld match där båda lagen visade prov på bra organisation i sitt försvarsspel. Inget av lagen backade undan. Båda försökte gå för det och det var lite halvchanser åt båda håll. Ändå logiskt med 0–0. Så en bra genomförd match även om vi inte riktigt hade kvaliteten och nycklarna att dyrka upp det där sista offensivt.

Efter några avvaktande minuter inledningsvis tog den första halvleken skaplig fart. Michael Kargbo var på väg igenom tidigt, men han stoppades av hemmaförsvaret.

LÄS MER:Gais i serieledning – för första gången på tolv år

En stund senare blev det stökigt i Gais straffområde. Efter vild kalabalik där flera avslut täcktes kunde Aiham Ousou, i fjol utlånad till AFC, ordna inspark.

Det fortsatte på samma väg.

Kargbo nära spräcka nollan

Några minuter Gais-dominans, några minuter AFC-övertag. Jämnt och pendlande.

Allra närmast att spräcka nollan före paus var ändå Gais.

Med halvtimmen spelad höll Michael Kargbo att stöta bollen i nät, Joshua Wicks var där och parerade.

ANNONS

LÄS MER:Gais Nikola Ladan om svåra året och tuffa kritiken

0–0 efter 45 minuter.

I den andra halvleken mattades tempot och chanserna lös med sin frånvaro. Under slutdelen tog dock matchen lite mer fart igen. AFC skapade visst tryck. Mathias Karlsson var ute och skickade undan bollen när AFC-inhopparen Alexander Ahl-Holmström var nära att springa sig fri. Målvakten fick också parera skickligt på styrning från Viktor Götesson.

Gais stack också upp, men den sista skärpan saknades.

LÄS MER:Stefan Jacobsson om dotterns cancerbesked: ”Värsta man kan uppleva”

Grozdanic: ”Var det som saknades”

Emin Grozdanic tycker att det finns förbättringsmöjligheter offensivt.

– Jag tycker vi kom runt ganska mycket och bra. Men när vi väl fick in bollen var det inte tillräckligt mycket folk i boxen. Det var ganska tomt. Vi hade Adnan (Maric) där inne och någon mer, men vi skulle ha minst fyra-fem spelare vid varje inlägg. Det var det lilla som saknades.

Defensivt var han däremot belåten med att laget än en gång kunde hålla tätt. För tredje matchen i rad.

– Jätteviktigt. Vi i backlinjen och målvakt blir bara mer och mer självsäkra när vi lyckas hålla tätt. Så vi är nöjda med hållen nolla, samtidigt vill vi pumpa på mer framåt och göra fler mål. Men vi får ta ett steg i taget. Vi ska bara fortsätta försvara som vi gör så kommer målen framåt förhoppningsvis.

ANNONS

Resultatet betyder att Gais efter söndagens matcher är i delad serieledning med Öster, laget som också väntar härnäst för Atleterna.

Fakta: Så startade Gais:

(4-3-3) Mathias Karlsson – August Wängberg, Aiham Ousou, Emin Grozdanic, Malkolm Moenza (Niklas Andersen, 88) – Nikola Ladan (Joackim Åberg, 74), Boris Lumbana, Adam Egnell – Michael Kargbo, Adnan Maric, Julius Lindberg (Daniel Sterner, 83).

ANNONS