Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Gais fortsatt obesegrat efter oavgjort mot Falkenberg

Gais åkte till Borås och Rydahallen och fick med sig 1–1 mot Falkenberg – en aptitretare inför den första genomgången av Superettan då lagen inleder säsongen mot varandra.
– Vi såg pigga ut från start. Jag blev imponerad. Vi gjorde ett bra jobb och det ska bli kul att trumma igång här på riktigt, säger återvändaren Malkolm Moenza.

Grönsvart kom till Rydahallen med fullt självförtroende efter två segrar på de inledande träningsmatcherna, men det var Falkenberg som tog kommandot redan i den 13:e minuten.

Dessutom var det genom en Gais-bekanting. Bortalagets Kalle Söderström fick promenera in med bollen i straffområdet, Gais-försvaret misslyckades med att rensa och bollen hamnade istället hos en vidöppen Anton Wede som kunde öppna dagens målkonto.

Anton som gjorde en säsong i Gais 2017 tillsammans med tvillingbrodern Calle innan han lämnade för just Falkenberg.

Det tidiga baklängesmålet gjorde inte mycket för att väga matchbilden åt något av lagens fördel. En jämn halvlek där målskytten Anton Wede var närmast ett andra mål för dagen efter en raket till halvvolley som smet utanför krysset.

Moenza: ”Kul att vara tillbaka”

Gais gjorde ett flertal byten i paus och började andra halvlek likt den första. Ett par halvchanser och man såg ut att ha skaffat sig ett spelmässigt övertag, men så kom Falkenberg mer och mer in i spelet.

Med cirka halvtimmen kvar blev det också comeback för Malkolm Moenza som bytte av Niklas Andersen på vänsterbacken.

– Kul att vara tillbaka. Det kändes bra, inga konstigheter eller så. Bra också att börja med en halvtimme. Man ska vara lite smart. Jag har bara hunnit med två bollpass och kroppen behöver vänja sig, säger Moenza.

Nyförvärvet slog till

Med kvarten kvar att spela fick Gais också utdelning när Lindome-värvningen Viktor Alexandersson fick med sig ett instick från Julius Lindberg.

– Jag står i en ganska fri position, “Julle” ser mig och lägger en perfekt passning. Bollen studsar med mig lite men jag kommer till ett bra skottläge ändå, säger målskytten.

Ditt första mål i Gais. Hur kändes det?

– Skönt. Alltid skönt att lägga första målet.

Det blev också det sista av intresse som hände för dagen. Matchen gick ner i tempo mot slutet och båda lagen såg ut att vara nöjda med 1-1.

– Vi såg pigga ut från start. Jag blev imponerad. Vi gjorde ett bra jobb och det ska bli kul att trumma igång här på riktigt, säger Malkolm Moenza.

Fakta: Gais

Så startade Gais i första halvlek:

Mathias Karlsson(mv) – Fredrik Martinsson, Aiham Ousou, Emin Grozdanic, Niklas Andersen – Boris Lumbana, Adnan Maric, Joackim Åberg – Viktor Alexandersson, Daniel Sterner, Julius Johansson

Så startade Gais i andra halvlek:

Mathias Karlsson(mv) – August Wängberg, Aiham Ousou, Emin Grozdanic, Niklas Andersen – Nikola Ladan, Joackim Åberg, Viktor Alexandersson – Johan Andersson, Adnan Maric, Julius Lindberg

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.