Gais föll mot Jönköpings Södra – efter sent avgörande

Spelmässig dominans – men inga poäng. Gais förlorade igen, efter ett sent avgörande. Grönsvart är bara målskillnad från direktnedflyttning.
– Det är tungt, det suger som fan och jag förstår alla som är frustrerade, säger Mathias Karlsson.

ANNONS
|

Flera av konkurrenterna i botten hade tagit poäng. Så när det var dags för Gais att fullborda den 17:e omgången i superettan med hemmamatch mot Jönköpings Södra på Gamla Ullevi kom Grönsvart till spel som trea från slutet i tabellen. Endast räddade av målskillnad från direktnedflyttning.

Stort tryck på Stefan Jacobssons manskap därmed.

Och det hade knappast lättat efter 95 minuters fotboll.

För precis som mot Trelleborgs FF senast föll Gais med uddamålet. Återigen kom nederlaget efter ett sent avgörande. Återigen blev det 0–1.

Jönköping kombinerade fint i offensivt straffområde och ex-gaisaren Robin Book dundrade in 0–1 i den 84:e minuten, ett mål som alltså blev matchens enda.

ANNONS

– Det är tungt, det suger som fan och jag förstår alla som är frustrerade, säger Mathias Karlsson som tycker att Gais insats var värd mer än noll poäng.

– Det är väldigt tragiskt. Det är rätt ord att välja i dag. Vi spelade jättebra stundtals. Prestationsmässigt gjorde vi kanske vår bästa match i år, rent fotbollsmässigt. Det är tragiskt att vi inte lyckas vinna den här matchen och göra några mål.

J-Södra med trippla ramträffar

Han fortsätter:

– Det är självklart det lilla sista i boxen, att verkligen vilja göra mål och dö för att göra mål, som saknas. Det är väl det lilla … det fattar allihop.

Precis som Karlsson är inne på var det mycket Gais matchen igenom.

Atleterna öppnade starkt och hade gästerna i gungning inledningsvis.

Jonas Lindberg var den som fick matchens första riktigt heta målchans. Slarv i J-Södra-försvaret gav ”Myggan” fritt fram. Frank Pettersson i bortamålet stod i vägen.

Grönsvart, anförda av en ljudstark hemmaklack, fortsatte att trumma på och J-Södra fick stundtals kämpa frenetiskt för att freda målet. Trots Gais spelmässiga övertag var det dock bortalaget som skulle skapa de absolut bästa målmöjligheterna under matchens första 45 minuter.

Gais brände friläge

Eric Omondi drev förbi Niklas Andersen och dundrade bollen i stolpen. Det var den första av flera ramträffar för J-Södra. Med drygt 25 minuter spelat av första halvlek var det totalt kaos i Gais försvar. Bollen hann både räddas av Mathias Karlsson, träffa ribban och stolpen innan hemmalaget till slut kunde andas ut när domaren Farouk Nehdi blåste frispark.

ANNONS

Innan paus hade också Omondi en boll i nät, anfallaren blev dock avvinkad för offside.

Underhållande och svängigt, men inga mål. 0–0 halvvägs.

I den andra halvleken hade Gais och inte minst Johan Andersson, som brände ett friläge, chanser att spräcka nollan. Men i straffområdet var Jönköping skarpare den här aftonen.

Gais föll igen och spridda burop hördes på Gamla Ullevi efter slutsignalen.

Karlsson om buropen: ”Några som skrek”

Mathias Karlsson om supportrarnas besvikelse:

– Det har varit tyngre andra gånger. Just i dag kollade jag runt mer objektivt sett. Och det var många gaisare som applåderade. Det var några som skrek. Men det var en majoritet som applåderade och stöttade. Det var härligt att se. Det måste vi ta med oss, det är den enda vägen, för vi behöver energi och det får vi energi av. Så ja, jag förstår att alla är frustrerade. Även de som klappar är frustrerade. Vi som klappar tillbaka är extremt frustrerande. Allt vi gör nu är att jobba arslet av oss för att lösa det. Vi tar steg. Det visar vi i dag.

Närmast väntar bottenmatch mot Vasalund. En drabbning där massvis står på spel.

– Det är knivigt läge. Jag tycker ändå att vi är i en bättre sits nu än förra året, då trodde jag knappt ett skit på det. Men vi löste det ändå. I år har vi bättre trupp, vi har bättre spelare rent kollektivt. Jag tycker vi har större chans att lösa det i år än vad vi hade tidigare. Det handlar bara om att fortsätta tro på det vi gör.

ANNONS

Fakta: Så startade Gais

(3-4-3) Mathias Karlsson – August Wängberg, Emin Grozdanic, Niklas Andersen – Johan Andersson (Nikola Ladan, 89), Adam Egnell (Daniel Sterner, 89), Boris Lumbana, Malkolm Moenza – Viktor Alexandersson (Richard Yarsuvat, 69), Julius Lindberg (Filip Örnblom, 89), Jonas Lindberg.

ANNONS