Ben Morris var en flera pigga Gais-spelare. Men mot Varberg fick man ge sig.
Ben Morris var en flera pigga Gais-spelare. Men mot Varberg fick man ge sig. Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG

Gais föll mot allsvenska Varbergs Bois

Gais hade det tufft mot de allsvenska lagen i svenska cupen. I den efterföljande träningsmatchen väntade allsvenskt motstånd på nytt. Även mot Varbergs Bois blev det förlust.

ANNONS
|

1–5 mot Malmö FF. 0–1 mot Värnamo. Det blev Gais resultat mot lagen två seriesnäpp upp i den svenska cupens gruppspel.

Med cupäventyret till handlingarna skulle Gais på lördagen ta nya spadtag i förberedelserna till återtåget. På andra sidan? Allsvenskt motstånd. På nytt.

Därmed var det inte särskilt oväntat att vi fick se en matchbild med mycket boll för hemmalaget, Varbergs Bois. Bois väntade inte heller längre än nödvändigt på att sätta tonen i matchen.

Efter knappa sju minuter kastade man ett långt inkast in i straffområdet som försvararen Jon Birkfeldt nådde högst på. Med huvudet gav han Varberg ledningen i matchen.

ANNONS

LÄS MER:Klubbchefen Magnus Sköldmark ensam kvar efter avhoppen

Storstjärnan avgjorde tillställningen

Därmed ridå ned Gais? Icke.

Grönsvart, för dagen i helvitt, ruskade liv i tillställningen och var nära att kvittera vid flera tillfällen. Så blev inte fallet, men när domaren blåste i pipan för halvtid var försprånget fortsatt bara ett mål för Varberg.

Gais gjorde sig kanske förtjänt av ett mål. I stället kunde Varbergs storstjärna Tashreeq Matthews, som byttes in i andra, punktera matchen med sitt 2–0. Matthews var sedan i högsta grad inblandad i 3–0-målet, som blev det sista i matchen.

Gais fick alltså ge sig. Desto mer glädjande att nyförvärvet Richard Friday fick debutera. Och att man i nästa träningsmatch ställs mot seriekonkurrenten Tvååker.

LÄS MER:Vittnesmålen inifrån Gais: Påhopp, konflikter och kaos

LÄS MER:Gais avslutade cupspelet med seger

LÄS MER:Fem punkter om Gais cupgruppspel

ANNONS